VUČIĆ U DAVOSU: Ponovo sa Li Kećijangom, Merkelovom i Davutogluom!

Prezentacija Srbije pred svetskim moćnicima

VUČIĆ U DAVOSU: Ponovo sa Li Kećijangom, Merkelovom i Davutogluom!

Politika -
Forum, koji će trajati do subote, okupio je više od 2.500 učesnika, među kojima i 40 šefova država ili vlada

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Davos gde će danas i sutra na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu razgovarati s gotovo svim viđenijim liderima iz celog sveta, ali i sa predstavnicima najvećih kompanija.Vučić će ova dva dana provesti na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u Švajcarskoj, a samo za danas su planirani susreti sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, kineskim premijerom Li Kećijangom i turskim premijerom Ahmetom Davutogluom.

- Na Forumu učestvuju svi oni koji danas imaju odlučujuću ulogu u svetu. Ovo je prilika da razgovaramo i da dovedemo veliki broj investicija u našu zemlju. Razgovaraću sa više svetskih lidera, biznismena, predsednika međunarodnih ekonomskih organizacija, što pokazuje da Srbija ima važno mesto u svetu i koliko su poštovane naše hrabre reforme“, istakao je Vučić.

Teme razgovora biće i evropski put Srbije, reforme, podrška Evropske unije, ekonomska saradnja, saradnja u oblasti infrastrukture, modernih tehnologija i drugih oblasti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Najvažnije je da je Srbija zastupljena na forumu u Davosu“, ocenio je premijer Srbije i istakao da je susret sa kineskim premijerom, koji je, kako se navodi u saopštenju, zvezda Svetskog ekonomskog foruma, velika čast za Srbiju.

Forum, koji će trajati do subote, okupio je više od 2.500 učesnika, među kojima i 40 šefova država ili vlada, kao i vodeće menadžere najvećih svetskih korporacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track