Najnovije vesti

Vučević: I radnici Puta su heroji pored lekara, sestara, komunalaca, policajaca, vojnika...
Foto: Instagram

GRADONAČELNIK NOVOG SADA KAŽE DA SVA KOMUNALNA PREDUZEĆA RADE

Vučević: I radnici Puta su heroji pored lekara, sestara, komunalaca, policajaca, vojnika...

Srbija

Trenutno se radi 30 ulica u Veterniku, a investicija je vredna 100 miliona dinara, saopštio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Iako je proritet svih prioriteta sada borba protiv korona virusa i zaštita života svih naših građana, prvi čovek Novog Sada ističe da I pored toga moramo da nastavimo da živimo I dalje.

- Sva komunalna preduzeća rade i trude se da unaprede kvalitet života građana i da budemo spremni da kad ova pošast prođe da nastavimo da živimo i da radimo. Trenutno radnici JKP Puta rade 30 ulica u Veterniku, a ukupna vrednost te investicije je 100 miliona dinara. Pokušaćemo da radimo sve ono što možemo da ne zaustavimo da se grade ulice. Zato su za mene veliki heroji, pored lekara, medicinskih tehničara, sestara i svih ljudi zaposleni u zdravstvenim ustanovama, naši policajci, vojnici, radnici naših javno komunalnih preduzeća, ali i radnici koji asfaltiraju ulice... Svi oni zajedno su jedna vojska za Grad Novi Sad da bude po želji i volji Novosađana. I ne zaboravite da je najvažnije da sada ostanete u svojim kućama – naglasio je Vučević.

Heroji su i radnici “Ciklonizacije”

Vučević je još jednom pozvao sugrađane da budu disciplinovani I odgovorni jer na taj način mogu da pomognu I sebi I onima koji se za njih u ovim teškim momentima bore.

- Moji heroji dana su medicinski tehničar Igor Tatić i vozač Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad Mire Barišić. Njih dvojica, kao i njihove kolege, svakodnevno su u prvim borbenim redovima, u borbi protiv ovog nevidljivog neprijatelja. Budite disciplinovani, budite odgovorni, pomozite njima i svim našim herojima da što pre pobedimo u ovoj borbi, a pobedićemo sigurno. Vaše je samo da ostanete kod kuće – poručio je gradonačelnik Novog Sada.

On je, inače, pre nekoliko dana kao svog heroja dana izdvojio radnika “Ciklonzacije” Strahnju Zjajića koji svakodnevno dezinfikuje ulaze zgrada i ulice našeg grada.

Ti radnici su tu da omoguće i obezbede sve što nam je potrebno - napisao je tada na svom Instagram profilu Vučević, nakon čega se oglasio I “prozvani” radnik I prokomentarisao dodeljenu mu titutlu:

“Kada vas u vašem gradu proglase za Heroja dana, to je velika čast i priznanje. Ipak, ovo ne shvatam lično, to je mogao biti bilo kod on nas. Ovo je priznanje za sve moje kolege iz “Ciklonizacije”, za desetine nas koji se svaki dan, u tri smene, borimo da se korona virus ne proširi po našem gradu. Mislim da je ovo priznanje svima nama koji smo svesni da svaka dezinfekcija koji izvedemo na ulicama ili u zgradama, moež da znači spašen život nekog našeg sugrađanina ili sugrađanke. Ako to imaš na umu, onda nije teško dati od sebe najbolje” – rekao je Strahinja Zjajić.

foto: Instagram

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...