Emir Kusturica gost festivala u Leposaviću

Deseti festival domaćeg filma

Emir Kusturica gost festivala u Leposaviću

Srbija -
Festival počinje danas projekcijom filma "Biće skoro propast sveta" Saše Petrovića, a biće prikazani i filmovi "Naš život" i "Šešir profesora Koste Vujića"

LEPOSAVIĆ - Deseti festival domaćeg filma "Leposavić 2012" počinje danas i trajaće do 2. novembra u tom gradu na severu Kosova i Metohije, a specijalni gost biće naš proslavljeni režiser Emir Kusturica.

Na jubilarnom festivalu domaćeg filma u Leposaviću biće prikazano više od deset filmskih ostvarenja, u Centru za kulturu "Sava Dečanac".

"Raduje me dolazak eminentnih imena srpske kinematografije, drago mi je što će ljubitelji filmova sa Kosova i Metohije moći da uživaju u najnovijim domaćim ostvarenjima", rekao je direktor Centra Goran Milićević.

Dolazak su najavili reditelji svih filmova, kao i mnogobrojni glumci čiji će filmovi biti prikazani, rekao je Milićević.

Festival počinje danas projekcijom filma "Biće skoro propast sveta" Saše Petrovića. Istog dana biće prikazani i filmovi "Naš život" u režiji Emira Kusturice i film Zdravka Šotre "Šešir profesora Koste Vujića".

Drugog dana Festivala biće prikazani filmovi "Balkanska pravila" Darka Bajića, "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića i "Njujork grad po meri čoveka" po tekstu Mome Kapora.

Filmovi "Čudna devojka" Jovana Živanovića i "Zvernjak" Marka Novakovića biće prikazani trećeg dana Festivala, kada će biti održane i projekcije studentskih filmova s "Kustendorfa".

Filmovi s "Kustendorfa" (Zlatna liga, Fragmenti, Ulični hodač) biće prikazani 1. novembra, kao i "Nož" Miroslava Lekića i "Žućko" Gordana Matića.

Poslednjeg dana Festivala biće prikazani filmovi "Buđenje pacova" Živojina Pavlovića i "Doktor Rej i đavoli" Dinka Tucakovića, ali i filmovi s "Kustendorfa" (Ukus formalina, Govori da vidim, Mi dolazimo tamo).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track