OPET PROBLEMI U NIŠKOM KRAJU: Opštinski izbori poništeni drugi put
Foto: Marina Lopičić

OPET PROBLEMI U NIŠKOM KRAJU: Opštinski izbori poništeni drugi put

Srbija -

NIŠ - Opštinski izbori u Gornjem Matejevcu, pored Niša, biće ponovljeni jer je Upravni sud usvojio žalbu Grupe građana "Iskreno za Niš" i poništio izbore održane 30. aprila.

Za stanovnike Gornjeg Matejevca, koji glasaju za odbornike opštine Pantelej, odluka Upravnog suda znači da će na opštinske izbore morati da izađu treći put. Dvaput su izbori poništeni zbog neslaganja između broja glasača i broja listića.

Predsednica Opštinske izborne komisije (OIK) Ljiljana Berić izjavila je za agenciju Beta da na ponovljenim izborima nije bilo viška listića, već je birački odbor prilikom brojanja lica koja su glasala, greškom izostavio jednog glasača."Komisija je ustanovila da nije bilo razlike između broja listića i broja glasača, ali u zapisniku je utvrđeno neslaganje. Zbog toga je Upravni sud poništio rezultate glasanja na tom biračkom mestu", izjavila je Berić.

Ona je izjavila da će Opštinska izborna komisija danas zasedati i doneti odluku o ponavljanju izbora.Grupa građana "Iskreno za Niš" je uložila žalbu Upravnom sudu jer je u prvobitni zapisnik, koji su potpisali svi članovi biračkog odbora, uneto da je izbrojano više glasova u kutiji od broja izašlih.

To je kasnije, kako kažu, predsednik biračkog odbora ispravio i izjednačio brojeve bez uvida i znanja ostalih članova odbora.Na izborima održanim 30. arila u Gornjem Matejevcu ; najviše glasova osvojila je Ujedinjena seljačka stranka - 138 , GG "Iskreno za Niš" - 137 glasova, "Levica Srbije" - 87, a svi ostali znatno manje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track