UZELI GA S OTPADA I NAPRAVILI NAJNIŽI AUTO NA SVETU: Svi su zatečeni od prizora! Zasnovan na čuvenom modelu, a ovako funkcioniše
Foto: Printscreen YouTube

NEVIĐENO

UZELI GA S OTPADA I NAPRAVILI NAJNIŽI AUTO NA SVETU: Svi su zatečeni od prizora! Zasnovan na čuvenom modelu, a ovako funkcioniše

Auto -

Imamo novi najniži auto na svetu – dolazi iz Italije i temelji se na kultnom malom automobilu.

Kažemo temelji, jer osim segmenta karoserije malo je toga Pandino. Samo oni bolji poznavaoci prepoznaće originalnu Fiat Pandu, a apsolutno svi ostaće zatečeni kad vide ovaj automobil u pokretu.

Već je bilo ovakvih pokušaja, a mnogi se sećaju Lade Nive doslovno zabijene u podlogu. Italijani iza kanala Karmagedon su sad otišli korak dalje i odlučili da iskoriste staru Fiat Pandu s otpada za ovu zanimljivu preradu.

Auto, ili ono što je ostalo od njega, postavili su na tek 3 cm od podloge, a ispod karoserije su našli dovoljno mesta za smeštaj pogona, ali i samog vozača. Pandu sada pokreće mali dvotaktni motor, uz vozača je bilo taman mesta za tri točka i minijaturni upravljač.

Pritom, vozač nema baš najbolju ergonomiju. Da bi video gde vozi, ima na krovu GoPro kameru koja projektuje sliku na mobilni telefon. U svakom slučaju, radi se o zanimljivoj preradi koja je u potpunosti ispunila zadatak i izazvala interesovanje javnosti.

(Kurir.rs/ Index.hr)

Bonus video:

00:19

Automobil probio ogradu kod Sajma i udario u kamion u kontrasmeru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja