(VIDEO) NAJBRŽI NA SVETU: Novi Bugatijev automobil zapanjio ljubitelje četvorotočkaša
Foto: Facebook Printscreen

Kentaur

(VIDEO) NAJBRŽI NA SVETU: Novi Bugatijev automobil zapanjio ljubitelje četvorotočkaša

Auto -
Bugati je poznat po obaranju rekorda, upoznajte najnovijeg Francuskog lepotana.

Kada mislimo na Francuske automobile, padaju nam na pamet imena poput "Sitroena", "Pežoa" i "Renoa". Ne može se reći da je njihov dizajn siromašan, ali praktičnost je uvek u prednosti u odnosu na estetiku. Ipak, "Bugati" je malo drugačiji. Inovativni "Vejron 16,4" bio je prvi takozvani "road" automobil (automobil koji ispunjava zakonske uslove za korišćenje na običnim putevima) koji je snažniji od 1000 ks (konjska snaga), sa maksimalnom brzinom od 430 km/h, što ga je stavljalo na prvo mesto najbržih automobila na svetu. Posle više od decenije, "Bugati" je, na konferenciji u Ženevi, otkrio potpuno novi model - "Hiron", brži, lepši i još dalji od finansijskih mogućnosti nas smrtnika.

This is the world's fastest road car

Say hello to the world's new fastest road car. Bugatti's Chiron can go from zero to sixty in less than 2.5 seconds, but it doesn't come cheap. Buying it will cost you a cool $2.8 million.(via CNBC International)

Posted by CNBC on Tuesday, March 1, 2016

Ovaj superautomobil "težak" 2,6 miliona dolara ostavlja "Vejrona" u prašini, i može se pohvaliti sa 1500 ks, što znači da ide od 0 do 100 km/h za samo 2.5 sekunde. "Hiron" je ograničen na brzinu od 420 km/h, ali brzinometar pokazuje mogućnost vrtoglavih 500 km/h (Boing 747 odvaja se od zemlje brzinom od 290 km/h). Iz "Bugatija" tvrde da su spremni za osvajanje novih rekorda, a sudeći po istoriji kompanije, nećemo biti iznenađeni takvim uspesima.

(ViralThread)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track