BRUKA I SRAMOTA! VANDALI UNIŠTILI MURAL POSVEĆEN BATI ŽIVOJINOVIĆU: Njegov sin Miljko poručio ovo posle SRAMNOG čina! (FOTO)
Foto: ATA Images

strašno

BRUKA I SRAMOTA! VANDALI UNIŠTILI MURAL POSVEĆEN BATI ŽIVOJINOVIĆU: Njegov sin Miljko poručio ovo posle SRAMNOG čina! (FOTO)

Kultura -

Mural posvećen legendarnom glumcu Velimiru Bati Živojinoviću kod Beogradskog dramskog pozorišta je uništen. Počinoci nisu poznati, a korišćena je crna farba.

Na liku Bate Živojinovića precrtane su oči, nacrtano je nešto što podseća na brkove Adolfa Hitlera, dok je preko čela napisano "đubre".

Miljko Živojinović, Bata Živojinović, spomenik
foto: Privatna Arhiva

Sin proslavljenog glumca Miljko, je za "Novosti" rekao da mu je žao tih ljudi ili tog čoveka koji je to uradio.

- Bilo bi lepo da je taj koji je oskrnavio Batin mural, obrazložio zašto ima takvo mišljenje o mom ocu… Ali to je sad posao za nadležne organe. To se bar lako može utvrditi forenzičkim metodama, pod uslovom da za to postoji javni interes - rekao je on.

Da podsetimo, 6. septembra je na vračarskom skveru posvećenom Draganu Nikoliću i Mileni Dravić uništena i spomen tabla u čast ovih glumačkih legendi.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

01:07

JEDNOM REČENICOM BATA MU JE PROMENIO ŽIVOT! Sin otkrio detalje odnosa sa ocem: KADA MU JE OVO REKAO, ON JE POTPUNO ZANEMEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track