Najnovije vesti

IMAO JE 30 KILOGRAMA I 46 GODINA MANJE, BIO JE OZBILJAN FRAJER: Isplivala fotografija sa venčanja Radoša Bajića i njegove supruge
Foto: Kurir televizija

vremeplov

IMAO JE 30 KILOGRAMA I 46 GODINA MANJE, BIO JE OZBILJAN FRAJER: Isplivala fotografija sa venčanja Radoša Bajića i njegove supruge

Kultura
11:33h

Proslavljeni glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić iza sebe ima karijeru dugu 45 godina, koju je obeležilo više od 100 glavnih i velikih uloga na filmu i televiziji. Ipak, malo ko zna da je Radoš na početku karijere dobio ponudu da ode u Holivud, međutim od toga je odustao jer nisu pristali da sa njim pođe njegova supruga Milena.

Milena Bajić
foto: Kurir

- Svakako da postoji. I to ne samo jedna, već mnoge… Ipak, pomenuću samo jednu. Kao mlad glumac, 1976. godine dobio sam poziv i ugovor za Holivud od velikog američkog producenta Olivera Ungera, gde me je čekala uloga u filmu Voltera Hila "Ratnici podzemlja". Nisam otišao jer nisu pristali na uslov da sa mnom pođe i moja Milena. Da sam otputovao, to bi automatski značilo kraj i naše ljubavi i zajedničkog života. Nikada se nisam pokajao jer sam između života i slave izabrao, život - rekao je glumac, koji je svoju ljubav upoznao 1973. godine:

- Četvrtog maja 1973. godinu upoznao sam prelepu Milenu Bjelić koja će posle tri godine postati Bajić... Ručak na kartonskoj kutiji, dve viljuške i dve kašike, iznajmljena soba sa upotrebom zajedničkog kupatila - borba, odricanja, skromnost, istrajnost, poverenje i beskrajna ljubav koja traje do danas... Na mnogaja ljeta.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Venčanje Radoša Bajića održano je dva puta, iako je poznati glumac i reditelj u braku sa suprugom Milenom bez prekida i to tokom dugačkog niza godina. Naime, par se najpre venčao pred matičarem još pre nepunih pet decenija, da bi tek 2013. godine ispunili i dugo odlaganu želju da to učine i u crkvi. Na prvom venčanju imao je 30 kilograma manje.

Radoš Bajić
foto: Privatna Arhiva

Njihovu sreću najjače je uzdrmalo saznanje da supruga Radoša Bajića ima rak na dojci, u tim najtežim trenucima, u kojima je vodila bitku iz koje je izašla kao pobednik, Radoš je svim srcem bio uz Milenu.

- Ja sam suprug žene koja je bila obolela od raka dojke, a iskreno želim da ohrabrim sve majke, sestre, supruge, ćerke, bake, i da im kažem da na kraju tunela ima svetla. I Radojka je u seriji nastavila da živi, kao što je i moja supruga Milena. Dvesto osamdeset osam dana sam sa njom proveo na beogradskom Institutu za onkologiju, pomažući joj u grozničavoj i teškoj borbi. Iako sam uvek čuvao svoj privatni život kao oazu, u dogovoru sa suprugom i decom, odlučio sam da izađem pred javnost sa svojim iskustvom zarad svih onih žena kojima treba pomoć - rekao je tada za medije i istakao da je njegova supruga pobedila opaku bolest.

Kurir.rs

Bonus video:

Radoš Bajić
02:27

Radoš Bajić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja