DOŠLA NA PREMIJERU DA PODRŽI SINA I SNAJKU: Ko je žena koja je rodila Sergeja i Branislava TRIFUNOVIĆA i kakva je njena PRIČA
Foto: Petar Aleksić

lep gest

DOŠLA NA PREMIJERU DA PODRŽI SINA I SNAJKU: Ko je žena koja je rodila Sergeja i Branislava TRIFUNOVIĆA i kakva je njena PRIČA

Kultura -

Predstava "Bilo jednom na Brijunima" reditelja Kokana Mladenovića u petak uveče premijerno je izvedena u Centru za kulturu Svilajnac.

Priča koja polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz s Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor oduševila je publiku, a za prvo izvođenje tražila se karta više.

Bilo jednom na Brijunima
foto: Petar Aleksić

Milan Marić, nakon uloge Tome Zdravkovića, igra ponovo istorijsku ličnost - Ričarda Bartona, dok je Tito Branislav Trifunović. Reditelj je prvi put u pozorištu spojio bračni par Trifunović, jer Tihana Lazović igra Elizabet Tejlor, a Jovanku Broz mlada zvezda Sanja Marković.

"Tihana nije deo podele što je moja žena, nego što je odlična glumica", rekao je novinarima nakon izvođenja Trifunović.

Tihana Lazović
foto: Petar Aleksić

Hrvatska glumica je nakon poklona svoj buket cveća darovala svekrvi Slobodanki Bobi Trifunović, koja je gledala premijeru u društvu supruga Tomislava.

Tomislav i Boba
Tomislav i Bobafoto: Petar Aleksić

Slobodanka Boba Trifunović može da se pohvali da su joj sinovi Sergej i Branislav među najboljim glumcima u Srbiji. I sama je želela da bude glumica, a pošto joj je i muž Tomislav takođe glumac, žrtvovala je svoju karijeru zbog porodice.

Slobodanka Trifunović
foto: Printscreen/Instagram, Aleksandar Jovanović Cile

Bane se prošle godine oženio s koleginicom Tihanom Lazović.

"Ne mora buduća žena mojih sinova da bude glumica, već samo dobar čovek. Neka je samo vredna i radna. Volela bih da imam što više unučića", govorila je ranije majka slavnim dramskih umetnika za Kurir.

Toma Trifunović
foto: Petar Aleksić

Tomislav je dugo grlio snajku, ali čestitao i drugim kolegama na sjajnim ulogama.

Bilo jednom na Brijunima
foto: Petar Aleksić

Predstava prikazuje susret dva poznata bračna para dogodio se na ostrvu Brijuni sedamdesetih godina prošlog veka. Podaci o samom susretu i vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno dostupni su u vrlo šturim pisanim i video tragovima jugoslovenskih medija, biografskim spisima o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu.

00:28

Premijera Bilo jednom na Brijunima

- Snimanje filma "Sutjeska" bilo je osnovni povod ovog susreta i to je ono što o samom susretu istorijski pouzdano znamo. Sve ostalo plod je naše mašte. Upravo domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog istorijskog susreta tema je predstave. Koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu s različitim ljudima? Šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge? - pita se Mladenović.

Premijera u Beogradu je zakazana za april u Bitefu.

Kurir.rs

Bonus video:

02:07

JEDINSTVENA GLUMICA IZ SERIJE KLAN, MILENA BOŽIĆ OTKRILA JE ZA GLEDAOCE KURIR TV: Premijera će biti u pozorištu u Gračanici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja