ZA SVE JE KRIV IVAN BOSILJČIĆ: Ovo je istina o filmu "Jorgovani" i sceni sa Slobodom Mićalović o kojoj BRUJI CELA SRBIJA (VIDEO)
Foto: Košutnjak film

MREŽE PREPLAVLJENE TREJLEROM

ZA SVE JE KRIV IVAN BOSILJČIĆ: Ovo je istina o filmu "Jorgovani" i sceni sa Slobodom Mićalović o kojoj BRUJI CELA SRBIJA (VIDEO)

Kultura -

Glumci Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić napravili su pometnju na društvenim mrežama zbog trejlera iz filma „Jorgovani“ reditelja Siniše Cvetića, koji će premijerno biti prikazan na ovogodišnjem Festu, u okviru takmičarskog programa.

Scena u kojoj Boba Mićalović i Ivan Bosiljčić pevaju hit Dina Merlina i Vesne Zmijanac „Kad zamirišu jorgovani“ ne beleži samo ogroman broj pregleda, već stvara i ozbiljne polemike među fanovima domaće kinematografije.

film Jorgovani
foto: Košutnjak film

Replika „Tišina, sad malo ona“, koju izgovara Bosiljčić, mnoge je podsetila na scenu iz filma „Maratonci trče počasni krug” Slobodana Šijana.

Mladi autori Siniša Cvetić i David Jakovljević ovim potezom, kako tvrde na mrežama, napravili su omaž svom kolegi i akademiku Dušanu Kovačeviću i glumcu Bogdanu Dikliću, jer identične reči: „Tišina, a sad malo ona“ izgovara Mirko Topalović u „Maratoncima“.

Ipak, za ovu zavrzlamu nisi krivi mladi reditelj i scenarista, već Ivan Bosiljčić, koji je ovu repliku ubacio tokom snimanja.

Reditelju se dopala ova njegova improvizacija i ostala je u filmu.

Ponovo u glavnim ulogama zajedno

Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić se posle više od 15 godina ponovo zajedno obreli u glavnim ulogama jedne ljubavne melodrame.

Film „Jorgovani“ prikazuje nam priču o dvoje poznatih glumaca koji se, oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza, susreću se jedne večeri na dodeli nagrada za najbolju domaću seriju godine. Pored njih, prisutni su i ostali članovi filmske ekipe, koji nas vode kroz zamršene odnose iz kojih nam postaje jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.

U filmu, koji kao producent potpisuje Zoran Janković i Košutnjak film, ostale uloge su poverene proverenoj glumačkoj ekipi: Gordanu Kičiću, Mimi Karadžiću, Isidori Janković, Jovanu Jovanoviću, Jani Bjelici, Nebojši Dugaliću, Pavlu Čemerikiću, Nenadu Okanoviću, Vahidu Džankoviću i Petru Vasiljeviću.

Film „Jorgovani“ će od 29. februara biće dostupan u svim bioskopima u Srbiji i regionu u distribuciji Art Viste.

(Kurir.rs/Blic/A.G.)

Bonus video:

01:28

ZBOG OVOGA MORATE DA POGLEDATE FILM ŽIVI I ZDRAVI! Realna priča o mladom paru: Budi intimne emocije, zasmejava i boli u isto vreme

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track