REDITELJ NAJPOPULARNIJIH SERIJA OTKRIVA ZA KURIR! Ivan Živković: Pravim Lajanje na zvezde za nove generacije!
Scena iz filma... Nataša Tapušković i Dragan Mićanović, Foto: Printscreen

intervju SA IVANOM ŽIVKOVIĆEM

REDITELJ NAJPOPULARNIJIH SERIJA OTKRIVA ZA KURIR! Ivan Živković: Pravim Lajanje na zvezde za nove generacije!

Pop kultura -

Angažovan: Živković kaže da će naredni film na kome radi, nakon „Korena“, „Ubica“ i „Senki“, predstaviti nove glumce koji će biti bliski mladima danas kao što su to bili junaci Šotrinog ostvarenja

Ivan Živković, reditelj nekih od najpopularnijih serija poput "Korena", "Državnog službenika", "Senki nad Balkanom", "Ubica mog oca", trenutno radi na snimanju novih sezona, ali i skuplja sredstva za nove projekte koji, kako kaže, mogu biti pretendenti i za Netfliks. Šta nas sve čeka u sledećem periodu i šta je potrebno našim serijama da bi završile na HBO, govorio je za Kurir.

foto: Sonja Spasić

Šta nam donosi nova sezona "Ubica mog oca"? Uvek se trudimo da napredujemo i donesemo nešto novo, obrte u priči, nove glumce... "Ubice" su nešto što je od početka bilo dobro i zdravo i zato sam uživao radeći na njima. Uvek je uzbudljivo i drugačije.

Nakon "Korena", ponovo sarađujete sa Slobodom Mićalović. Kakva je sada? Odlična je. Sasvim je drugačija uloga, ovde je savremena, jaka, čvrsta žena. Boba ima neviđenu energiju i pravo je zadovoljstvo raditi s njom. Sve se lako dogovorimo i dođemo do sjajnog rezultata.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šta da očekujemo od "Senki nad Balkanom 2"? Bjela šta god da radi, on zadaje sebi i svom projektu visoke ciljeve i očekuje mnogo. I ovoga puta su "Senke" bile zaista uzbudljive. Na neki način, s obzirom na tu veliku promenu u priči, jer se sada sve dešava dosta godina kasnije, ne može da se kaže da je klasičan nastavak, ali ipak i jeste jer su mnogi likovi i dalje tu. Ozbiljno je urađena serija i mislim da nas drži usidrene u kvalitetu, ali nas i vodi u neke istorijske događaje kojih treba da se prisetimo.

foto: Promo

Na čemu trenutno radite? Uh, na mnogo projekata. Za početak, očekuje nas druga sezona "Državnog službenika" kojoj se veoma radujem. A biće tu još dosta toga o čemu baš i ne mogu još uvek da govorim.

Da li je napokon došao red i na vaš film koji ste najavljivali? Nadamo se da jeste. S obzirom na to da se od Filmskog centra Srbije dobija samo deo, situacija je teška, jer film nije jeftin. Radimo na tome i producent i ja da nađemo ostala sredstva. U pitanju je tinejdž komedija, ali će biti i dosta kompleksna. Zvaće se "Hešteg brucoši", jer mladi dosta vremena provode na mrežama. Želimo da ponudimo mlade glumce i njihove priče koje će ovoj novoj generaciji biti bliski, kao što su onoj generaciji bili možda likovi iz "Lajanje na zvezde" i filmovi tog tipa.

foto: Printscreen

Koliko su naši projekti daleko od Netfliksa i HBO? Mislim da nisu daleko. Smatram da su naše serije na nivou da mogu da idu, naravno te ljude zanima tržište, ali pitanje je dana kade će, ne jedna, već više serija biti tamo. Štaviše, jedna stvar na kojoj radim trenutno je kandidat. Netfliks je stvar okolnosti i to nije neki pečat kvaliteta. To se jednostavno nekom desi ili ne.

Kada smo kod kvaliteta i kvantiteta, trenutno se kod nas snima preko 20 serija. Da li smatrate to dobrom vešću? Smatram da bi iz kvantiteta trebalo da se izdvoji i neki kvalitet. Dobro je imati konkurenciju, jer se onda svi trude za nešto novo, sveže, drugačije, kvalitetno. A 20 serija zaista zvuči mnogo. Nadam se da ćemo uspeti da učvrstimo poziciju lidera u regionu kad je reč o televiziji i da ćemo tako moći da opravdamo sve te projekte. Da region s kojim smo bliski može da uživa i u našim serijama. Nažalost, ukoliko do toga ne dođe, neće biti dobro jer se onda pravi nešto što niko neće da gleda. Ali mislim da nije takva situacija. Mislim da se tržište okrenulo i da je gladno novih stvari.

Serije na HBO i kod nas SCENE SEKSA ZAVISE OD VREMENA EMITOVANJA

Trenutno je popularna tinejdžerska serija "Euforija", gde se otvoreno prikazuju scene seksa i droga među omladinom. Kada će se kod nas to na taj način predstavljati? Zavisi od mnogih faktora. To zavisi na neki način i od vremena kada se emituje serija. Lično se trudim da to uvek izgleda najuverljivije u zadatim okolnostima. Da li će to biti kao na HBO, ne znam.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track