KO JE UBIO SUPERMENA? Njegova smrt je pod VELOM MISTERIJE i posle 6 decenija, a preminuo je nekoliko dana pred VENČANJE
Foto: Profimedia

čovek od čelika

KO JE UBIO SUPERMENA? Njegova smrt je pod VELOM MISTERIJE i posle 6 decenija, a preminuo je nekoliko dana pred VENČANJE

Pop kultura -

Džordž Rivs možda nije prvi Supermen koji vam pada na pamet, ali ta uloga je obeležila karijeru glumca čija je smrt ostala misterija i nakon više od šest decenija.

Džordž Rivs, Supermen
foto: Profimedia

Rivs je, zapravo, bio prvi televizijski Supermen, a u toj je ulozi debitovao 1952. godine u seriji Supermenove avanture (Adventures of Superman) koja je trajala šest sezona, do 1958.

Samo godinu dana nakon završetka snimanja serije koja ga je proslavila, Rivs je pronađen mrtav na krevetu u svom domu u Kaliforniji sa jednom ranom od metka u glavi. Glumac se navodno ubio u spavaćoj sobi dok je njegova verenica Leonor Lemon sa prijateljima pravila žurku u prizemlju te iste kuće.

Policija je zaključila da je glumac sam sebi oduzeo život zbog depresije, ali njegova porodica i brojni fanovi bili su uvereni da je reč o ubistvu, jer nije manjkalo osumnjičenih ni motiva. Takođe, ispaljena su tri metka, dva u pod i jedan u njegovu glavu, što je mnogima bilo sumnjivo.

Džordž Rivs, Supermen
foto: Profimedia

Rivs je preminuo samo nekoliko dana pre nego što je trebao da se oženi verenicom, a par je te kobne večeri viđen kako se svađa u restoranu. Nakon toga su u svojoj kući imali zabavu sa brojnim gostima što je Rivsa navodno živciralo pa je napustio zabavu. Okupljeni su kasnije te večeri čuli pucanj iz pištolja, a kada su pronašli glumčevo telo, iz neobjašnjenih razloga nisu odmah pozvali policiju.

Rivsova majka pokrenula je privatnu istragu o sinovoj smrti tokom koje su otkrivene masnice na njegovom telu i glavi, koje nisu spomenute u ranijem autopsijskom izveštaju. Ona je sumnjala da je za smrt njenog sina kriva njegova bivša ljubavnica, zabavljačica Toni Maniks sa kojom je imao aferu kad je ona već bila u braku sa Eddiejem Maniksom, šefom u MGM.

Aferu je prekinuo kada je upoznao Lemon, a teoretičari zavere smatraju kako je ljubomorna zabavljačica zatim uverila svog supruga da ubije Rivsa.

Džordž Rivs, Supermen
foto: Profimedia

Drugi veruju kako ga je zbog brojnih afera ubila njegova verenica. Prijatelj pokojnog glumca Fred Krejn svojevremeno je ispričao kako je Lemon u vreme pucnja bila na gornjem spratu kuće, gde se nalazila i spavaća soba u kojoj je Rivs pronađen mrtav, nakon čega je potrčala niz stepenice panično vičući: "Recite im da sam bila dole!"

O tom slučaju 2006. godine snimljen film "Hollywoodland" sa Benom Aflekom u glavnoj ulozi, u kom su testirane najpopularnije teorije o misterioznoj smrti glumca, ali slučaj, ni u filmu ni u stvarnosti, nikad nije razrešen.

Ben Aflek
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./The Mirror)

Bonus video:

01:19

BIVŠA MODELSICA ULAZI U PETU DECENIJU, A GRMI KAKO IZGLEDA! Sindi nikad lepša i zgodnija OTKRILA TAJNU svog fenomenalnog izgleda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track