ZA NJIH SU SE OSTVARILI ŽIVOTNI SNOVI! Dve velike muzičke ZVEZDE će imati čast da nastupaju na ovogodišnjoj dodeli OSKARA (FOTO)

doneta odluka

ZA NJIH SU SE OSTVARILI ŽIVOTNI SNOVI! Dve velike muzičke ZVEZDE će imati čast da nastupaju na ovogodišnjoj dodeli OSKARA (FOTO)

Pop kultura -

Muzičke superzvezde Bijonse i Bili Ajliš boriće se za zlatnu statuu s drugim izvođačima na 94. dodeli Oskara, u kategoriji za najbolju originalnu pesmu, a takođe će ni nastupati na najvažnijoj filmskoj dodeli nagrada.

Bijonse će izvesti pesmu "Be Alive" iz muzike iz filma "King Richard" o teniskim legendama Venus i Sereni Vilijams i njihovom kontroverznom ocu, treneru Ričardu, a održaće se putem satelita s teniskog terena u Komptonu.

Bijonse
foto: Profimedia

Bili Ajliš i njen brat Fajnas otpevaće svoju pesmu "No Time to Die" iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu.

Bili je ovog utorka objavila na Instagramu: "Hvala puno Akademiji na ovoj nominaciji!! Bio je apsolutni san napisati pesmu za film o Džejmsu Bondu i velika mi je čast što je nominovana. Vrhunsko životno iskustvo. Hvala vam!"

Zatim se pevačica uključila u zajedničku objavu s Fajnasom u kojoj su napisali: "Reči ne mogu opisati koliko smo počašćeni i uzbuđeni što smo nominovani za Oskara s našom pesmom 'No Time To Die.' Bio nam je životni san napisati temu o Bondu, za koji nismo mislili da će se ikada ostvariti."

Bili Ajliš
foto: Profimedia

Ostali nominovani u istoj kategoriji uključuju Rebu Mekentir s "Somehow You Do" iz "Four Good Days" i Sebastiana Jatra s "Dos Oruguitas" iz "Encanta". Van Morison, koji je napisao i otpevao nominovanu pesmu "Down to Joy" iz "Belfasta", neće doći na dodelu Oskara zbog svog rasporeda turneja.

Akademija je nedavno otkrila prvih šest voditelja Oskara 2022.: Lejdi Gagu, Zoi Kravic, Kevina Kostnera, Rosi Peres, Krisa Roka i prošlogodišnju dobitnicu Oskara za najbolju sporednu glumicu, Džuh-Jung Džoun, a ove godine, dodela se vraća u "Dolby Theatre" u "Hollywood & Highland Centar", nakon što se prethodno zbog pandemije održala na "Union Stationu".

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Bonus video:

02:17

DARA IZ JASENOVCA UZBURKALA JAVNOST! Oglasio se Dan Tana, evo da li će se srpski film ipak boriti za OSKARA?! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track