PREMINULA SLAVNA GLUMCA: Meri Elis igrala rame uz rame sa Kijanu Rivsom u Matriksu, a bila nagrađena Emijem i Tonijem
Foto: Printscreen/Youtube

tuga

PREMINULA SLAVNA GLUMCA: Meri Elis igrala rame uz rame sa Kijanu Rivsom u Matriksu, a bila nagrađena Emijem i Tonijem

Pop kultura -

Glumica nagrađena Emi i Tonijem, Meri Alis koja je glumila u holivudskim blokbasterima ("The Matrik Revolutions", treći deo), televizijskim sitkomima ("Drugačiji svet") i brodvejskim predstavama ("Fences"), umrla je u sredu u svom domu na Menhetnu. Imala je 85 godina, kako navodi njujorška policija.

Meri Elis
foto: Printscreen/Youtube

Smrt je potvrdio detektiv Entoni Pasaro, portparol policije, koji je rekao da su policajci odgovorili na poziv hitne pomoći i utvrdili da gospođa Alis ne reaguje. Bivša nastavnica u Čikagu, gospođa Alis se pojavila u skoro 60 televizijskih emisija i filmova. Godine 2000. primljena je u Kuću slavnih pozorišta.

Osvojila je nagradu Toni za najbolju glumicu u predstavi u originalnoj brodvejskoj produkciji "Fences" iz 1987. Alis je takođe bila poznata po ulozi Leti Bostik u sitkomu "A Different World", koja se emitovala od 1987. do 1989. godine.

Igrala je Efi Villiams u muzičkoj drami "Sparkle" iz 1976. godine. Pamtimo je po "To Sleep With Anger" iz 1990. i HBO-ovoj mini seriji Laurel Avenue. Takođe je osvojila Emi 1993. za najbolju sporednu glumicu za ulogu u dramskoj seriji "I'll Fly Away"

Meri Alis Smit je rođena 3. decembra 1936. u Indijanoli, kao jedno od troje dece Sema Smita i Ozelara (Jurnakina) Smita. Kada je bila malo dete, porodica se preselila u Čikago, gde su živeli u kući na Bliskoj severnoj strani koja je kasnije srušena da bi se napravilo mesto za stambeni projekat Cabrini-Green.

Meri Elis
foto: Printscreen/Youtube

Navodi se da je umrla prirodnom smrću, a nisu navedeni članovi porodice.

(Kurir.rs)

Bonus video:

09:14

Sahrana Branka Cvejića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track