ISPLIVALE TAJNE SA SNIMANJA SERIJE SREĆNI LJUDI: Njih 2 očima nisu mogle da se gledaju, a ovo je ISTINA o voljenom SIMI
Foto: Kurir TV

ko bi rekao

ISPLIVALE TAJNE SA SNIMANJA SERIJE SREĆNI LJUDI: Njih 2 očima nisu mogle da se gledaju, a ovo je ISTINA o voljenom SIMI

Pop kultura -

Serija "Srećni ljudi" se emitovala od 1993. do 1996. godine i do dana današnjeg je ostala jedna od omiljenijih serija u našoj zemlji, a svaka njena repriza dobije još obožavalaca.

Replike se "nemilosrdno" citiraju u svakodnevnom govoru, a Internet je pun mimova.

Srećni ljudi
foto: Youtube/Printscreen/RTS

Aktuelnost "Srećnih ljudi" se nikada nije dovodila u pitanje jer su se mnogi pronašli u njoj, a brojni glumci koji su igrali u njoj, još uvek privlače pažnju, a ovo su neke od tajni sa snimanja koje su se saznale.

Srećni ljudi
foto: Youtube/Printscreen/RTS

Najpre, Eva Ras i Žiža Stojanović se nisu podnosile, a po glumačkim kuloarima se i danas prepričavaju njihove svađe. Njih dve su se toliko svađale da je Žiža, kako se spekuliše, u jednom trenutku tražila da Eva napusti seriju, te ju je bolelo što je čuvena Smiljka daleko popularnije od Cane fontane. Sve je ličilo na obračun sa Ranča prokletih.

Eva Ras, Žiža Stojanović, Smiljka Miljković, Cana Fontana, Srećni ljudi, Kurir, snimanje, ranč prokletih
foto: Kurir

Eva Ras je u intervjuu za "Scandal" svojevremeno ispričala:

- Ma kakva Žiža! Neću o njoj da pričam! Celog života sam je izbegavala. A morala sam sa njom da igram u seriji "Srećni ljudi". Ma ona je toliko puna sebe da ni ne zna ko je Eva Ras. Kažem vam, neću o njoj - rekla je Eva za ovaj list, a kasnije je nazivala i babom i optuživala da je budala.

Uprkos Žižinoj želji Eva Ras je ostala u seriji "Srećni ljudi" i to zbog Siniše Pavića koji Evu nije dao, ali zato su je mnogi glumci napustili i to, kako se tada pričalo, zbog para.

Srećni ljudi
foto: PrintScreen/Youtube

Dubravka Mijatović je napustila seriju zbog malog honorara i kako je tada rekla "uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos". Tanja Bošković je otišla iz istog razloga, a sve se desilo skoro u isto vreme. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija "pojede" ceo honorar.

Tanja Bošković, Srećni ljudi
foto: Printscreen YouTube

Dragan Jovanović, koji je tumačio ulogu Luneta Šćekića je seriju napustio tako što je u dogovoru sa scenaristom odlučio da se njegov lik povuče iz serije tako što će otići u zavičaj da se zaposli. Razlog Jovanovićevog odlaska takođe je bilo mali honorar.

Dragan Jovanović, Dubravka Mijatović, Eva Ras
foto: screenshot

Natalija, poznata kao žena Šćepana Šćekića, u seriji je imala čak četiri devojačka prezimena. U 5. epizodi serije Đura Sultan ju je nazvao Savković, u 32. Bata Šejn Milić, a na ročištu se predstavila kao Prodanović, da bi u 67. epizodi sudija pročitao da je Natalija rođena kao Milovanović.

Natalija Šćekić, Srećni ljudi
foto: Printscreen

Slična zabuna sa imenom dogodila se u 67. epizodi, kada je Ozren na ručku sa Tintoretom svoju maćehu oslovio kao Jelisavetu, a do tada je bila Jovanka.

U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.

Srećni ljudi
foto: Youtube/Printscreen/RTS

Pozorišni glumac Bogdan Kuzmanović u “Srećnim ljudima“ je odigrao čak tri uloge: tražio je posao u kockarnici, igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, a onda je postao Roki - glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.

Roki, Srećni Ljudi
foto: PrintScreen/Youtube

I glumac Aleksandar - Alek Rodić je odigrao tri lika: pojavio se na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića, zatim u 22. epizodi bio je sin Žarka Popare, a potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kojem je ležao Aranđel.

Serija, Srecni Ljudi
foto: Youtube

I glumica Jugoslava Drašković se već pojavila u seriji pre nego što je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović. Ona se pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić.

Milenko Pavlov, glumac, Srećni ljudi
foto: Printscreen/Youtube

Predrag Milinković se u seriji pojavio u dve različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.

Iako se u početku činilo da je pas Sima slep, glavni glumac i njegov vlasnik Desimir Stanojević ispričao je da je zbog katarakte bio slabovid, ali ne i sleb. Simino pravo ime bilo je Amon i osvajao je lovačke titule.

Srećni ljudi
foto: Youtube/Printscreen/RTS

Tokom snimanja o Simi se uglavnom brinula ćerka pokojnog Desimira Stanojevića, ali je brinula i pokojna Radmila Savićević, koja je uvek u džepovima imala čvarke.

Kraj serije nije bio i kraj Simine karijere. Sa Desimirom Stanojevićem je glumio u predstavama, snimili su i monodramu "Čovek i pas", a tu je bila i dečja predstava "Sima se vraća kući".

Serija, Srećni Ljudi, Neca, Sima, Gledanost

Sima je doživeo duboku starost, čak 14 godina.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:25

ŠOK IZDANJE SAŠE JOKSIMOVIĆA NA KURIR TV! Glumac drastično promenio izgled, pa priznao: LJUDI SU SE KRSTILI KAD SU ME VIDELI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track