KRALJICA JOJ SPASILA ŽIVOT, A ONA NA NJENOJ SAHRANI BEŽALA OD BIVŠEG MUŽA: Napaćena princeza se skrivala od OPASNOG ŠEIKA! FOTO
Foto: Henry Nicholls / MirrorPix / Profimedia

uplašena

KRALJICA JOJ SPASILA ŽIVOT, A ONA NA NJENOJ SAHRANI BEŽALA OD BIVŠEG MUŽA: Napaćena princeza se skrivala od OPASNOG ŠEIKA! FOTO

Pop kultura -

Princeza Haja bint Husein (48) izbegava pojavljivanja u javnosti, ali je napravila izuzetak za ispraćaj kraljice Elizabete II.

Došla je u društvu svog brata, princa Hamzaha bin Huseina od Jordana na službu u kapeli u dvorcu Vindzor, ali ne i na glavni događaj, državni ispraćaj.

Haja bint Husein
foto: Henry Nicholls / MirrorPix / Profimedia

Haja je tako odlučila jer se na sahrani pojavio njen bivši suprug, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum (73) s kojim je i dalje u lošim odnosima. Bojala se da bi vladar Dubaija mogao da pokuša da dođe u kontakt s njom pa je propustila sahranu kraljice koja ju je štitila od moćnika.

Naime, poznato je da je princeza potražila azil od Elizabete II, a kako su pisali strani mediji, šeik je nešto pre ispraćaja došao nepozvan kod kralja Čarlsa III i tražio sastanak. To je uplašilo Haju koja ne zna hoće li imati zaštitu od novopečenog kralja kao nekad od njegove majke.

Inače, princeza je prošle godine na Visokom sudu u Londonu dobila starateljstvo nad dvoje dece koje je dobila sa šeikom. To je bila njena pobeda nakon duge brakorazvodne parnice.

Haja je tada dobila i 554 miliona funti kao deo alimentacije koje koristi za staranje o deci. Poznato je i kako je princeza bila bliska prijateljica Elizabete II koja ju je zaštitila kada je pobegla iz Dubaija u Veliku Britaniju od šeika.

Haja bint Husein
foto: Henry Nicholls / MirrorPix / Profimedia

Dok neki tvrde kako je njen bivši suprug romantičan muškarac koji piše poeziju i javno je objavljuje, drugi ističu da je uz Hjya uz njega vodila "zarobljenički život". Muhameda, koji je pisao pesme i o krahu ljubavi s bivšom suprugom, jako je pogodio njen beg. Ona je bila najeksponiranija i nalepša od njegovih šest supruga za koje javnost zna.

No očito je da život s muškarcem koji ima bogatstvo od četiri milijarde dolara, nije bajan. Haja je njegova treća supruga koja je pobegla od njega. Potražila je utočište u Velikoj Britaniji gde je tražila politički azil, a zatim razvod.

Od šeika su bežale i dve njegove kćeri, Latifa (36) i Šamsa (41), no uhvaćene su pre nego su stigle u inostranstvo. Sada su zarobljene u Dubaiju i pomno paze na njih.

Da podsetimo, princeza Haja je ćerka pokojnog jordanskog kralja Huseina I, a školovala se u privatnim, britanskim školama. Završila je studije politike, filozofije i ekonomije na Oksfordu. Bila je uspešna i u sportu pa je nastupila za Jordan na Olimpijskim igrama 2000. u jahanju s preponama.

Navodno se upravo zbog ljubavi prema konjima zbližila s kraljicom Elizabetom. Često su se susretale i jer je princeza bila predsednica Međunarodne konjičke federacije.

Haja bint Husein
foto: Henry Nicholls / MirrorPix / Profimedia

Kako su pisali britanski mediji, kraljica je pomogla Haji da se razvede od šeika koji nije želeo da okonča brak i zahvaljujući njoj je dobila starateljstvo nad decom. Bez njene intervencije verovatno bi se to teško ostvarilo zbog moći koju ima vladar Dubaija, piše Story.hr.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:11

KRALJ ČARLS DAO 600.000 FUNTI ZA OBNOVU HILANDARA! Stručnjaci: Nova šansa za saradnju sa Britanijom ČARLSA TREBA ZVATI U SRBIJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track