"OPLAVIO ME TOLIKO DA SAM 9 DANA BIO U BOLNICI NA INTENZIVNOJ NEZI, SMRVIO ME!" Glumac umalo umro na snimanju legendarnog filma
Foto: MGM / Everett / Profimedia

okršaj

"OPLAVIO ME TOLIKO DA SAM 9 DANA BIO U BOLNICI NA INTENZIVNOJ NEZI, SMRVIO ME!" Glumac umalo umro na snimanju legendarnog filma

Pop kultura -

Glumac Silvester Stalone prisetio se udarca koji je dobio od glumca Dolfa Lundgrena zbog kog je poslan na intenzivnu negu.

Roki
foto: Profimedia

Govoreći u novom Netfliksovom dokumentarcu Slaj (Sly), glumac se osvrnuo na svoju neverovatnu karijeru i kako je od običnog tipa postao holivudska zvezda, a priča o njegovoj karijeri ne bi bila potpuna bez razgovora o franšizi koja ga je učinila zvezdom - Rokiju.

Dolf Lundgren
foto: GIO / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Stalone je objasnio da ga je, dok je snimao Roki IV, Lundgren, koji je glumio antagonistu Ivana Draga, smrvio u prah. Stalone je rekao da se bojao da bi mogao da umre i završi "razgovarajući s anđelima" nakon udaraca.

"Dolf Lundgren, on me smrvio. Kasnije te noći, srce je počelo da mi otiče – što se događa kada srce udari u grudi. Tada mi je pritisak skočio na 260 i mislili su da ću razgovarati s anđelima. Sledeće što znam je da sam na intenzivnoj nezi, gde sam okružen časnim sestrama", objasnio je Stalone tokom dokumentarca.

Roki IV, Silvester Stalone, Dolf Lundgren
foto: MGM / Everett / Profimedia

"Dolf Lundgren me poslao u bolnicu na devet dana. Uglavnom sam to sažeo u Rokiju IV, kad si potučen na tlo i moliš se da te neko udari po bradi kako više ne bi patio, postoji mali glas u tebi koji govori: 'Daj mi još jednu rundu'", dodao je Stalone.

Silvester Stalone
foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumac je ranije rekao da je, dok je snimao scene borbe, rekao Lundgrenu da zaboravi koreografiju te kako sumnja da je aperkat u rebra uzrokovao njegov odlazak u bolnicu kasnije te večeri. Uprkos nesreći, Stalone i Lundgren ostali su prijatelji i čak su zajedno glumili u drugim filmovima, uključujući nastavak Rokija IV, Krid 2 (Creed II). Lungren se takođe ranije šalio na račun incidenta, prenosi Index.

"Samo sam slušao naredbe. On je bio gazda. Uradio sam ono što mi je rekao. Stalone stalno priča o tome, pa je možda u pravu. Otišao je u bolnicu, ali ne znam jesu li to moji udarci ili to što je bio prezaposlen kao režiser, glumac i pisac", rekao je Lundgren u razgovoru za Guardian 2022.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track