OVAKO JE PROTEKAO ŠESTI DAN NAJRASKOŠNIJE KRALJEVSKE SVADBE: Isplivale fotke mlade u zadivljujućoj venčanici, a SPEKTAKL tek sledi
Foto: Handout / AFP / Profimedia

TRAJAĆE DESET DANA

OVAKO JE PROTEKAO ŠESTI DAN NAJRASKOŠNIJE KRALJEVSKE SVADBE: Isplivale fotke mlade u zadivljujućoj venčanici, a SPEKTAKL tek sledi

Pop kultura -

Venčanje brunejskog princa Abdula Matina počelo je 7. januara, a njegova izabranica je Aniša Isa Kalabić, devojka hrvatskih korena. Proslava je ušla u sedmi dan, a trajaće čak deset dana.

Aniša Isa Kalabić je šestog dana svadbe izgledala blistavo u elegantnoj beloj čipkanoj haljini za spektakl, koji se održao u Istana Nurul Iman, uoči njihove raskošne ceremonije venčanja u Bandar Seri Begavanu.

Mlada, koja je išla na Univerzitet u Batu, oduševila je u beloj haljini dugih rukava sa velom opšivenim čipkom, koju je uparila sa bisernim minđušama.

Ranije u toku dana, Aniša je obukla tradicionalni kostim i izgledala zanosno.

Kostim je napravljen od tekstila koji se tradicionalno koristi za svečane odore na kraljevskim događajima.

Princ je juče uživao u kraljevskoj ceremoniji puderisanja sa svojom nevestom Anišom.

On je izgledao živahno u tradicionalnoj odeći pored svoje buduće mlade tokom složene, vekovima stare ceremonije u Istana Nurul Iman. Ova ceremonija je uobičajena u Maleziji i Bruneju i uključuje mladu i mladoženju koje su blagoslovili članovi bliske porodice. Porodica nanosi pastu na ruke para i želi im srećan, plodan i bogat bračni život.

Princ koji igra polo bio je jedan od najpoželjnijih neženja u Aziji, pre nego što je upoznao svoju verenicu, iako se malo zna o tome kako je njihova veza procvetala.

Za događaj, koji je deo njihovog desetodnevnog venčanja, par je obukao izuzetno raskošnu crvenu odeću.

U nedelju će uslediti banket sa članovima kraljevske porodice iz celog sveta.

Princ Matin je četvrti sin i deseto dete sultana Hasanala Bolkiaha (77) i njegove bivše druge žene Marijam Abdul Aziz (67). Aniša je preduzetnica koja vodi kompaniju za proizvodnju svilene odeće i ekskluzivni startap za planiranje odmora.

Objavljena je samo jedna zvanična fotografija para, na kojoj je Aniša pokazala svoj ogromni dijamantski verenički prsten.

Princ, koji je šesti u redu za tron, mnogo je otvoreniji i aktivan na mrežama, gde ga prati 2,4 miliona ljudi. Njegov raskošan način života je duboko očigledan - superjahte, egzotični kućni ljubimci, hoteli svetske klase i privatni avioni, isprepleteni sa zvaničnim kraljevskim angažmanima širom sveta.

Međutim, možda iznenađujuće, kada je princ imao 24 godine, GK Thailand ga je opisao kao "prizemnog čoveka koji ne voli da se razmeće bogatstvom svoje porodice“.

- Kaže hvala na kraju svake rečenice i ne pravi razliku po klasi ili društvenom statusu u svojim interakcijama sa ljudima oko sebe - napisali su u publikaciji.

Takođe je istaknuto da je Matin bio više fokusiran na deljenje svojih interesovanja i na razgovore o porodici i prijateljima, a ne o monarhovom bogatstvu. Slučajno, njegov otac, sultan od Bruneja, jedan je od najbogatijih ljudi na svetu, ima neto vrednost od preko 24 milijarde funti - zahvaljujući izvozu sirove nafte i prirodnog gasa.

Princ trenutno služi kao pilot helikoptera u Kraljevskim vazduhoplovnim snagama Bruneja, u činu majora. Ovaj 32-godišnjak je strastveni putnik i često objavljuje slike egzotičnih destinacija za svoju publiku na Instagramu.

Podsetimo se da su sultan i kraljica Bruneja bili istaknuti gosti na venčanju Vilijama i Kejt 2011. godine, s obzirom na ovu istoriju, pretpostavlja se da će uputiti poziv britanskoj kraljevskoj porodici za poseban dan njihovog sina.

(Kurir.rs/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

02:27

TO JE SULTAN, NAJBOLJI MADONIN DRUG! Marina Visković progovorila o vezi sa BOGATAŠEM iz Emirata!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track