Dragan Mićanović za Kurir: Beograd je spreman da ugosti strane koprodukcije
Foto: Dragan Kadic

Intervju, glumac veruje da dolazi bolje vreme

Dragan Mićanović za Kurir: Beograd je spreman da ugosti strane koprodukcije

Pop kultura -
Voleo bih da se što više filmova snima u Srbiji. Stranci će nam doneti nešto novo, a domaći film će od toga uspeti da prosperira

Domaća publika imaće jedinstvenu priliku da na velikom platnu gleda glumca Dragana Mićanovića u južnokorejskom ostvarenju „Tenor“, čija je premijera, u okviru Festa, zakazana za 4. mart u dvorani Doma sindikata.Film je rađen po istinitom događaju, a sniman je pre dve godine na nekoliko lokacija u Beogradu, koji je dočarao nemački gradić Sarbriken. U razgovoru za Kurir Mićanović otkriva kako gleda na budućnost Festa, govori o novim ulogama u pozorištu i stranim produkcijama.- Jedva čekam da „Tenor“ pogledam s publikom i radujem se ponovnom susretu s rediteljem i producentom, koji dolaze u Beograd. Igram agenta glavnog junaka, operskog pevača, koji brine o njegovoj karijeri nakon što izgubi glas. Film je kao neka bajka.Igrate ponovo s Natašom Šolak. Da li vas je reditelj gledao u hit filmu „Lajanju na zvezde“ i opet spojio?- Nataša igra u filmu, ali nemamo zajedničke scene. Naš angažman na ovom projektu nema veze s filmom Zdravka Šotre.Pre godinu dana ste rekli da bi se u Beogradu snimalo više filmova kad bismo doneli odgovarajuće zakone. Da li smo stigli do tog cilja?- Nisam ja najbolja osoba da o tome govori. Čuo sam da su određeni dogovori postignuti i da će Vlada usvojiti nove propise. Voleo bih da se to što pre desi i da što više filmova snima kod nas. Strane koprodukcije će doneti nešto novo, a domaći film će od toga uspeti da prosperira.Kako se strancima s kojima ste radili dopada Beograd?- Zadovoljni su uslovima, atmosferom i načinom na koji su dočekani. Imamo fantastične filmske radnike, ne samo glumce. Beograd ima mogućnosti za velike produkcije.Kako vam se dopada novi koncept Festa?- Dajmo vremena da ideja zaživi. Organizatorima želim mnogo sreće.Šta ćete pogledati iz selekcije?- Neću uspeti da odvojim vreme za Fest. S producentima „Tenora“ i „Mamule“ treba da snimam novo ostvarenje - „Procep“, a počele su mi probe za predstavu „Uobraženi bolesnik“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.Vlasta Velisavljević, s kojim igrate u predstavi „Uobraženi bolesnik“, naziva vas glumačkom legendom i bardom poput Nikole Simića, Bore Todorovića i drugih.- Dobri moj Vlasta. Ne znam šta da kažem. Zbunjen sam. Ne stvara mi pritisak kad neko nešto tako kaže o meni. Zatečen sam. Nas dvojica smo godinama drugari.

Saradnja s HolivudomRAD SA BOLDVINOM I MADSENOMRadili ste veliki projekat i u Turskoj?- Snimao sam film „Mađi“ sa Stivenom Boldvinom i Majklom Madsenom. Proveo sam divnih desetak dana u Istanbulu. Svaki ovakav izlet u nešto novo je za mene neprocenjivo iskustvo. Divno je što mogu da radim širom sveta. San mi je oduvek bio da živim u Beogradu, a da snimam svuda gde me pozovu, od Britanije, preko Hrvatske i Bosne do Turske. U našem poslu granice ne postoje.

Velika ulogaPONOVO PARTNER BRANKI KATIĆNakon filma „Ubistvo s predumišljajem“ ponovo ste se našli na zajedničkom snimanju s Brankom Katić - u britanskoj krimi seriji „Nemi svedok“.Pojavljujem se u dve epizode. U prvoj igram glavnog junaka, oko koga se gradi zaplet. Snimali smo u Londonu, na prelepim lokacijama. Imam svog agenta tamo i s vremena na vreme pošalje mi dobar tekst. Ulogu sam dobio na kastingu kao i Branka Katić. U našem poslu ništa nije slučajno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track