EKSKLUZIVNO ZA KURIR BATA ŽIVOJINOVIĆ: Biću ja dobro, samo mi dajte crnog vina!
Foto: Nemanja Pančić

Legendarni glumac za naš list kaže da će dobiti bitku

EKSKLUZIVNO ZA KURIR BATA ŽIVOJINOVIĆ: Biću ja dobro, samo mi dajte crnog vina!

Pop kultura -

Legendarni Valter preko ćerke Jelene, koja je juče doputovala s Kube, poručio da se bolje oseća i tražio da mu se donese omiljeno piće

Velimir Bata Živojinović (82), koji se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege u bolnici „Sveti Sava“, gde je primljen na Veliki petak zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, oseća se bolje. Iako se do pre dva dana mučio da progovori, slavni glumac počeo je da komunicira sa svojim najmilijima.Njegova ćerka Jelena Živojinović juče je doputovala s Kube i odmah je otišla bolesnom ocu u posetu. Kad smo je pozvali, prenela mu je pozdrave redakcije Kurira, nakon čega se, kako nam je rekla, čuveni Valter osmehnuo i poručio da mu je bolje.Komunikativan- Dobiću ja i ovu bitku. Ne dam se! Bolje se osećam, samo mi dajte čašu crnog vina - poručio je najpoznatiji glumac s naših prostora.Batina ćerka došla je u Beograd da bude uz svog oca jer je svesna da mu je podrška porodice sad najpotrebnija.- Tati je mnogo bolje, lepo komunicira s nama. Lekari kažu da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, i to su najnovije informacije. Trenutno je na intenzivnoj nezi, 24 sata pod lekarskim nadzorom i ne može primati nikog u posetu osim porodice. On ne može biti idealno, ali za svoje godine i trenutnu situaciju dobro se drži. Pokušava lepo da govori i gleda onim okicama. Verujemo da će ostati ovako. Hvala vam mnogo što ste pozvali i što se interesujete za Batu, to mu zaista mnogo znači - ljubazno je rekla Jelena.

Doputovala s Kube. Batina ćerka Jelena
Doputovala s Kube. Batina ćerka Jelena

Stiže i unuka

Inače, stručni tim lekara prati glumčeve zdravstvene promene i obezbeđuje mu najefikasniju terapiju. Uz njega je svakog dana i supruga Lula, koja mu daje snagu da prebrodi i ovaj težak period. Za dva dana u Beograd će doputovati i Batina unuka, koja će biti uz dedu sve dok ponovo ne bude bio dobro.

LULA: BATA JE MAČKA SA STO ŽIVOTABatina supruga Lula Živojinović ne gubi nadu da će se njen dragi oporaviti. Ona je u razgovoru za magazin Stori ispričala da se mnogo uplašila kad su joj muža zadržali u bolnici i da je stalno u kontaktu s lekarima.- Batu sam u bolnicu odvela zbog povišenog nivoa šećera u krvi, ali pokazalo se da je situacija mnogo dramatičnija. Lekari su ustanovili da ima vodu u plućima i da mu je rad srčanog mišića oslabljen - kaže Lula.Ona naglašava da je lekari stalno teše da će filmska legenda biti bolje, ali da se ona plaši vesti koje dolaze.- Veoma sam uznemirena i nisam sigurna kakve ću vesti dobiti. Lekarka me hrabri i govori da će Bati biti dobro i da je on mačka koja ima stotinu života. Trenutno je malo stabilnije, ali to ništa ne mora da znači. Svakodnevno ga obilazim u bolnici. Dobro se drži i pokušava da bude pozitivan - rekla je glumčeva supruga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track