GLAMUR NA OSKARU: Belo i srebrno uz mnogo perli i bisera
Foto: Rojters

Dodela filmskih nagrada

GLAMUR NA OSKARU: Belo i srebrno uz mnogo perli i bisera

Pop kultura -
Džulijen Mur, koja je dobila Oskara za ulogu u filmu "I dalje Alis", nosila je belu Šanelovu haljinu bez bretela sa crnim akcentima a njena crvena kosa bila je vezana u punđu

LOS ANĐELES - Holivudske glumice bile su otelotvorenje stare elegancije u svojim belim i srebrnim haljinama na crvenom tepihu uoči dodele Oskara u nedelju uveče, prkoseći kiši koja je padala.

Još jedan trend koji je primećen bilo je mnoštvo perli i bisera, a mnoge haljine maksimalno su bile ukrašene ovim dodacima. Organizatori su prihvatili upozorenja meteorologa i podigli baldahine koji su štitili zvezde od kiše.

Džulijen Mur, koja je dobila Oskara za ulogu u filmu "I dalje Alis", nosila je belu Šanelovu haljinu bez bretela sa crnim akcentima a njena crvena kosa bila je vezana u punđu.

"Karl Lagerfeld je ovo napravio za mene", oduševljeno je prokomentarisala. Francuska zvezda Marion Kotijar, dobitnica Oskara koja je i ove godine bila nominovana, takođe se opredelila za belu, ovoga puta Diorovu haljinu bez rukava sa tufnama."Sanjala sam o filmskoj slavi, naravno, ali nikada nisam verovala da ću bii deo ove američke filmske porodice", rekla je ona za E! televiziju.

Patriša Arket, koja je dobila Oskara za epizodnu ulogu u drami "Odrastanje" na ceremoniju je došla u pratnji više članova porodice.

Ova 46-godišnja plavuša nosila je haljinu Rosete Geti čiji je beli top išao preko jednog ramena, dok je crna suknja do poda pratila liniju tela.

"To je divna priča o ljudima i deci koja odrastaju", rekla je Arket CNN-u o "Odrastanju" koji je imao šest nominacija a osvojio samo jednog Oskara, njenog.

Lupita Njongo, prošlogodišnja dobitnica Oskara za "12 godina ropstva" i miljenica modne štampe, nosila je Kalvin Klajnovu haljinu bez rukava ukrašenu biserima. "Pritiska nema. Sada mogu da se lepo obučem i uživam u šou", rekla je ona.

Lora Dern, koja je bila nominovana za ulogu u "Divljini" na ceremoniju je došla u pratnji oca, glumca Brusa Derna i sijala je u smeloj Alberta Fereti srebrnoj "ratničkoj" haljini. Mlada britanska glumica Felisiti Džons opredelila se takođe za srebrnu haljinu, u nešto bleđoj nijansi u odnosu na Dernovu, koja je bila prekrivena rukom šivenim biserima.

Haljinu sa otvorenim ramenima dizajnirala je Sara Barton za Aleksandera Mekvina. Lejdi Gaga, koja je odala poštu mjuziku "Moje pesme moji snovi" koji je proslavio 50. rođendan, nosila je "svemirsku", blistavo belu i srebrnu haljinu Azedin Alaje i crvene rukavice za koje su mnogi pakosno rekli a bi bile primerenije za pranje sudova.

Oskari su besplatna reklama za modne i dizajnere nakita zahvaljujući velikoj gledanosti ceremonije. Kao suprotnost bledilu, britaska glumica Rozamund Pajk, koja je bila nominovana za ulogu u "Iščezloj" pojavila se u jarko crvenoj Živanšijevoj haljini sa visokim prorezom na pradnjoj strani, dok je Skarlet Johanson nosila smaragdno zelenu, pripijenu Versaćijevu haljinu.

Muškarci su se mahom opredeljivali za klasične crne smokinge i jednostavni stajling. Neki su ipak iskoristili crveni tepih da budu primećeni. Neki su ubacivali poneku boju a dobitnik Oskara za sporednu ulogu Džej Kej Simons nosio je crni šešir.

Zvezda filma "Selma" Dejvid Ojelovo, za koga su mnogi rekli da je oštećen što nije nominovan za uloguy Martina Lutera Kinga, opredelio se za trodelno bordo odelo Dolčea i Gabane. Britanska zvezda

i ovogodišnji dobitnik Oskara za ulogu Stivena Hokinga, nosio je tamno plavi sako Aleksandra Mekvina sa crnim detaljima. "Pada kiša pa sve deluje savršeno britanski", rekao je Redmejn E! televiziji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track