Večiti mladić otvorio dušu za naš list

(KURIR TV) EKSKLUZIVNO ŽAN-POL BELMONDO ZA KURIR: Dolazim u Srbiju zbog lepih žena

Pop kultura -

Legendarni francuski glumac kaže da bi vrlo rado posetio Beograd jer u našoj zemlji ima dama koje ga i danas obožavaju kao i na vrhuncu slave

Žan-Pol Belmondo (83), večiti mladić francuskog filma i simbol evropskog novog talasa, juče je bio gost filmskog festivala u Veneciji, a uskoro bi mogao da dođe u našu zemlju da bi možda ponovo našao ljubav svog života.- Tačno je da nisam bio u Srbiji, ali ako me stvarno pozovete, naravno da ću doći - rekao je za Kurir čuveni umetnik.On je u Italiju došao da primi Zlatnog lava za životno delo. Novinari su ga dočekali ovacijama, a u salu ga je u kolicima uveo direktor Venecijanskog filmskog festivala Alberto Barbera.- Znam da niste dolazili u Jugoslaviju, ali nikad nije kasno. Da li biste sad došli u Srbiju - pitali smo ovog večitog mladića, čuvenog „profesionalca“, na šta se on najpre nasmejao.- Doći ću, naravno - rekao je u dahu veliki zavodnik kome nije odolela ni Ursula Andres.Sledeće pitanje je bilo ima li sada devojku.- Znate da vas žene i dalje obožavaju, naročito u Srbiji - u šali smo pitali Belmonda, što ga je veoma oraspoložilo i ozbiljno nasmejalo, kao i ostale novinare i direktora festivala.- Jao, pa imam! - viknuo je Belmondo i poslao poljubac našoj novinarki.

Glumac koga pamtimo i kao Pjera iz filma „Ludi Pjero“ s Anom Karinom snimio je više od 130 filmova. Ipak, čovek s karijerom dugom pola veka, koga je obožavao čuveni Vitorio de Sika, govorio je otežanim glasom dok je pričao o svom prijateljstvu s Alenom Delonom, pa je zbog njegovog stanja konferencija bila skraćena kako bi izdržao ceremoniju dodele nagrade za životno delo. Pratilja na toj ceremoniji bila mu je dobra prijateljica, francuska glumica Sofi Marso. Pre odlaska nam se još jednom obratio.- Madam, doći ću, pa obećao sam - rekao je ovaj stari šmeker našem novinaru i pružio ruku.- Alen i ja smo i dalje prijatelji. Raduje me kad se vidimo i popijemo kafu, a u Veneciju volim da dođem. Želeo sam kao mladić da se preselim u ovaj grad da živim - otkrio nam je glumac.Na samoj ceremoniji u velikoj sali bio je na ivici suza. Uz Marsoovu i Barberu, govorio je tiho, ali nije krio veliko zadovoljstvo. Potom je zahvalio na ovoj prestižnoj nagradi. Međutim, nije izdržao da stoji sa štapom.

Prva Bond devojka... Ursula Andres
Prva Bond devojka... Ursula Andres

NEODOLJIVI SRCOLOMAC Zavodnik koji nikada nije spadao u lepotane NE MOŽE DA ŽIVI BEZ LJUBAVIIako nije bio klasični lepotan holivudskog tipa, Belmondo je ipak bio miljenik nežnijeg pola, a kako je rasla slava ovog glumca, i žene su mu bile naklonjenije.Elodi Konstanten, prva supruga popularnog Babela, bila je njegova mladalačka ljubav, a par se venčao 1953, mnogo pre nego što će Belmondo doživeti profesionalni uspeh. Njihovo prvo dete, kćerka Patrisija, rođena 1954, tragično je preminula u požaru 1994, ćerka Floransa rodila se 1960, a 1963. dobili su sina Pola, koji je kasnije postao vozač Formule 1. Tačno nakon deset godina braka započeo je vezu sa švajcarskom seks-bombom Ursulom Andres, koja je zapalila maštu muškarcima širom sveta kada se pojavila u filmu „Dr No“, prvom iz serijala o Džejmsu Bondu. Kada je njihova afera postala javna, oboje su se razveli.Drugu suprugu, glumicu i plesačicu Natali Tardivel, upoznao je početkom 2000. Iako je bila znatno mlađa i od Belmondove dece, njihova veza je potrajala mnogo duže nego što je iko očekivao. Natali je bila uz njega i kada je u avgustu 2001. na letovanju na Korzici doživeo moždani udar. Par se venčao 2002. godine, a naredne Belmondo je po četvrti put postao otac ćerkice Stele Eve Anželin. Ubrzo nakon propasti i drugog braka, slavni glumac je našao utehu u striptizeti Barbari Gandolfi.

Ekskluziva iz Venecije poznata holivudska glumica u blaženom stanjuNATALI PORTMAN TRUDNA!Proslavljena glumica Natali Portman glavna je zvezda 73. venecijanskog filmskog festivala, a juče je prvi put pokazala zaobljeni stomak, čime je stavila do znanja da je trudna, što je ekskluzivno zabeležio Kurirov reporter. Portmanova se pojavila u uskoj beloj haljini koja je istakla njen stomak i sa zadovoljstvom pozirala u svečanoj toaleti koja joj je savršeno pristajala. Natali očekuje drugo dete sa suprugom Benžaminom Milpjeom, za koga se udala 2012. godine. Par je 2011. godine dobio sina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track