Rešen spor između Jahua i Fejsbuka

Rešen spor između Jahua i Fejsbuka

Tech -
Jahu je u martu podneo tužbu protiv Fejsbuka zbog narušavanja prava za 10 patenata vezanih za oglašavanje, kontrolom privatnih podataka i društvenog umrežavanja, posle čega je Fejsbuk podneo kontratužbu za zloupotrebu patenata

SAN FRANCISKO - Internet kompanije Jahu i Fejsbuk rešile su spor oko patenata i utvrdile partnerstvo u oglašavanju.Nakon što su juče postigle nagodbu, u kojoj nema nikakve napomene o isplati u novcu, ove dve najuticajnije internet kompanije su završile višemesečni spor nastao zbog patenata, preneo je AFP.

Jahu je u martu podneo tužbu protiv Fejsbuka zbog narušavanja prava za 10 patenata vezanih za oglašavanje, kontrolom privatnih podataka i društvenog umrežavanja, posle čega je Fejsbuk podneo kontratužbu za zloupotrebu patenata.

Partnerstvo u oglašavanju moglo bi da pomogne Jahuu da povrati deo prihoda koji gubi zbog novih kompanija poput Fejsbuka.

Fejsbuk će zahvaljujući dogovoru moći da reši jedan od problema u kojima se našao dva meseca nakon izlaska na berzu. Akcije te kompanije su i dalje ispod početne cene s kojom su izašle na berzu, uprkos tome što se ubrzano razvija pokušavajući da pridobije skeptične investitote.

Jahu i Fejsbuk su ponovo u prijateljskom odnosu kakav su imali pre tužbe, zahvaljujući jučerašnjem sporazumu.

Bivši direktor Jahua Skot Tompson, koji se smenjen zbog plasiranja neistinitih podataka u svojoj zvanicnoj biografiji, podstaklo je sukob dve kompanije, koje je novo rukovodstvo želelo da reši odmah posle njegove smene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track