ISPLIVALA ISTINA O POPULARNIM MASKAMA ZA VREME KORONE: Moraće da plate milionsku odśtetu kupcima?
Foto: Shutterstock

negiraju optužbe

ISPLIVALA ISTINA O POPULARNIM MASKAMA ZA VREME KORONE: Moraće da plate milionsku odśtetu kupcima?

Tech -

Američka Federalna trgovinska komisija (FTC) je naredila kompaniji Razer da korisnicima vrati novac, nakon obmanjujućih tvrdnji o Zephyr maskama.

Razer Zephyr maske za lice su u opticaj puštene tokom 2021. godine, tokom vrhunca globalne pandemije koronavirusa.

Tokom ovog perioda, vladala je velika potražnja za efektivnim maskama, a Razer je odlučio da iskoristi situaciju i na tržište plasira masku za lice koja može da privuče ljubitelje gejmerske estetike.

Razer Zephyr maska se na tržištu našla kasnije tokom 2021. godine. Međutim, prema navodima FTC-a Razer u masku nije uključio tehnologiju kojom bi mogao da potvrdi svoje stavove koje je davao u reklamiranju proizvoda.

Maska
foto: Shutterstock

FTC je naložio Razeru da vrati više od jednog miliona dolara potrošačima, zbog onoga što FTC naziva lažnim reklamiranjem. Iz organizacije kažu da iako je Razer Zephyr maska reklamirana kao maska N95 nivoa, nije bila na testiranju koje bi potvrdilo te navode.

Iz Razera su odgovorili na zahteve FTC-a:

"Ne slažemo se sa navodima FTC-a i nismo priznali nijednu nepravdu kao deo nagodbe. Nikada nam nije bila namera da nekoga obmanemo, i odlučili smo se na poravnanje kako bismo izbegli ometanje sudskog spora i nastavili da se fokusiramo na kreiranje sjajnih proizvoda za igrače. Razeru je duboko stalo do naše zajednice i uvek želi da isporuči tehnologiju na nove i relevantne načine".

Ostaje da se vidi kako će FTC na kraju presuditi u ovom slučaju, s obzirom na to da Razer Zephyr maska više nije u prodaji, a kompanija vraća novac korisnicima koji su obmanjeni.

Izvor: B92/Kurir/Darko Mulic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track