Nova epizoda Call of Duty: Black Ops 2 u prodaju

Igrice

Nova epizoda Call of Duty: Black Ops 2 u prodaju

Tech -
“Call of Duty: Black Ops 2: radnja se odvija u izmišljenoj 2025 godini u kojoj ratnici iz Nikaragve spremaju zaveru protiv SAD

NJUJORK - Popularna franšiza za video igrice Call of Duty danas je pustila u prodaju novo futurističko izdanje u kome aktivisti iz senke preko socijalnih mreža prete Sjedinjenim američkim državama.

Call of Duty: Black Ops 2“ je nastavak prvog dela koji obuvata dešavanja za vreme Hladnog rata ove više nego uspešne franšize. Radnja se odvija u izmišljenoj 2025 godini u kojoj ratnici iz Nikaragve spremaju zaveru protiv SAD.

“Korak u blisku budućnost nam daje šansu da ispričamo priču kroz nekoliko generacija, kao i pristup potpuno novoj tehnologiji i oružju“ izjavio je Mark Lamia, presednik Treyarć studija koji je razvio igricu za američkog izdavača Activision.

"Tu 2025.godinu u koju smo smestili igricu, osmislili smo na osnovu udarnih vesti u današnjim medijima", rekao je Lamia i dodao da se ona ne preporučuje mlađima od 18 godine zbog svog nasilničkog sadržaja.

“Call of Duty: Black Ops 2“ je puštena u prodaju danas širom sveta za PlayStation 3, Xbox 360 i PC. Verzija namenjena za novi Nintendo Wii naćiće se u prodaji u isto vreme kada i konzola, 18 novembra u SAD i 30 novembra u Evropi.

Više od 250 ljudi je dve godine radlio na razvoju ove igrice, blisko sarađujući sa stručnjacima za naoružanje da bi što bolje predstavili oružje bliske budućnosti, od robota ratnika do sofisticiranih letelica, prenosi AFP.Ukupna prodaja “Call of Duty“ franšize iz 2003 godine premašila je zarade poznatih filmova “Star Wars“ i “Lord of the Rings“, navodi Activision.

Poslednje izdanje ove igrice “Call of Duty: Modern Warfare 3“ ostvarilo je prihod od milijardu dolara svega 16 dana posle puštanja u prodaju. Čuvenom igranom filmu Avatar bio je potreban dan više.

Za novo izdanje igrice, prodavci poput Amazon i GameStop su već primili rekordan broj porudžbina. Prošle godine se više od dva miliona igrača prijavilo za igru na dan njene inauguracije.Glavni deo epizode omogućava oko 10 sati samostalne igre, a posle toga igrači mogu da se bore između sebe.

http://www.youtube.com/watch?v=x3tedlWs1XY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track