(VIDEO) NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM: Tinejdžeru (17) iz oka izvadili crva od 3 cm!
Foto: Printscreen Youtube

Namamili ga bosiljkom

(VIDEO) NIJE ZA ONE SA SLABIM ŽELUCEM: Tinejdžeru (17) iz oka izvadili crva od 3 cm!

Život -
Tinejdžer je morao da izdrži zastrašujuću intervenciju tokom koje su mu iz oka izvadili crva koji je tamo živeo mesec dana

Sedamnesogodišnjak iz Perua je stigao u dečiju bolnicu u Limi sa oteklim levim okom. Misleći da je u pitanju obična upala, doktori su mu prepisali lekove. Međutim, to mu nije pomoglo, pa su ga lekari skenirali i zapanjili se kada su otkrili da u njegovom licu živi crv.

Umesto operacije, doktori su se odlučili za neobičan metod kako bi izvadili larvu iz dečakovog oka. Naime, koristili su bosiljak kako bi mirisom izazvali crva da izađe. Na snimku se vidi kako oframolog Karolina Marhena drži bosiljak blizu dečakovog suznog kanala kako bi namamila crva. I čim se pojavio, doktorka ga je pincetom uhvatila i počela da vuče van dok ga konačno nisu izvadili i ustanovili da se radi o životinji dugoj čak tri centimetra.

Crv je bio dugačak tri centimetra, Foto: Printscreen youtube
Crv je bio dugačak tri centimetra, Foto: Printscreen youtube

"Još nismo čuli da je neko uspeo da izvadi larvu bez operacije. Ovaj crv je sigurno bio u detetu mesec dana, pretpostavljamo da je vrsta komarca "Dermatobia hominis" u njegovom oku ostavila larvu koja se razvila - ispričala je doktorka.

http://www.youtube.com/watch?v=bQyNBI4agG8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track