NUTRICIONISTI IMAJU CAKE ZA ZIMU! Ovako pripremaju organizam za HLADNOĆU! Ovi trikovi će vas IZNENADITI
Foto: Profimedia

MNOGI NISU ZNALI

NUTRICIONISTI IMAJU CAKE ZA ZIMU! Ovako pripremaju organizam za HLADNOĆU! Ovi trikovi će vas IZNENADITI

Život -

Sada je pravo vreme da pripremite svoje telo i um za zimsko razdoblje, a evo kako se nutricionisti pripremaju za zimu.

1. Počnite uvoditi toplu hranu i vitamine

Da biste se pripremili za zimsko razdoblje bilo bi dobro da uvodite namirnice koje će vas ugrejati i koje su nutritivno bogate. Takođe, mogli biste upisati jogu, svaki dan napraviti toplu kupku i uzeti vitamine kao meru opreza. Višak sna vam takođe može pomoći da se ne razbolite.

foto: Profimedia

2. Pripremite zimske recepte

Najbolje bi bilo da unapred označite neke recepte koje ćete pripremati, a za koje ste sigurni da će vas ugrejati. Ono što će vas sigurno ugrejati su razne supe, čajevi i topla zobena kaša s raznim varijacijama.

3. Iskoristite zadnje zrake sunca

Jako dobra priprema za zimu je da iskoristite zadnje zrake sunca i dobijete zdravi ten, a što je najvažnije - određenu dozu vitamina D koji je jako bitan kako vas ne bi uhvatila zimska depresija. Opekotine od sunca su opasne, ali u ovo doba ih zasigurno nećete dobiti.

4. Napravite zalihe supe

Jedna od dobrih priprema za zimu je skladištenje supa koje mogu biti od povrća ili od mesa, ali ono što je dobro kod takve vrste pripreme je da možete skladištiti supe s povrćem koje zimi nije dostupno. Zamrznite supe bogate proteinima i vaš organizam će vam biti zahvalan.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Vecernji.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja