Najnovije vesti

OVO VOĆE SVI ZANEMARUJU, A TREBALO BI DA POJEDU 3 VOĆKE DNEVNO! Pomoći će vam da SMRŠATE, a tek da čujete ostale prednosti!
Foto: Profimedia

UKUSNO JE!

OVO VOĆE SVI ZANEMARUJU, A TREBALO BI DA POJEDU 3 VOĆKE DNEVNO! Pomoći će vam da SMRŠATE, a tek da čujete ostale prednosti!

Zdravlje

Umesto čokolade ili orašastih plodova, zasladite se urmama. One imaju neke zdravstvene blagodeti za koje dosad nismo znali. Jednu ćemo vam otkriti na samom početku. Naime, urme pomažu pri mršavljenju – naravno, ako ne pojedete pola kilograma.

Bore se protiv stresa

Urme sadrže puno vitamina B6 – koji pomaže telu da proizvodi serotonin i noradrenalin. Ti hormoni regulišu nivo stresa i brinu se za to da smo bolje raspoloženi. Konstanto nizak nivo vitamina B6 može čak dovesti do depresije.

foto: Shutterstock

Jačaju kosti

Urme sadrže bor, hemijski element koji podstiče jačanje kostiju. Takođe sadrže i fosfor, kalijum, kalcijum i magnezijum. Minerali koji se nalaze u ovom suvom voću doprinose zdravlju kostiju i sprečavaju bolesti poput osteoporoze.

Pomažu pri mršavljenju

Urme mogu pomoći pri mršavljenju – naravno, ako ih ne pojedete previše. Naime, sadrže relativno puno šećera i kalorija. Međutim, sadrže i urmedatulje će vas zasititi, a sprečavaju i napade gladi. Dakle, idealne su grickalice ako želite da izgubite koji kilogram.

foto: Profimedia

Dobre su za probavu

Našem sistemu organa za varenje potrebne su balastne materije kako bi pravilno funkcionisao. Urme su zbog toga prava stvar jer ih sadrže puno i pomažu telu da optimalno svari hranu. Dakle, ako redovno jedete urme, izbeći ćete zatvor.

Pomažu kod problema s alergijama

Urme mogu ublažiti blage alergijske poteškoće poput kijanja, curenja nosa ili suzenje očiju. Razlog za to su antioksidativne materije koje sadrže.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7.24 sata.hr/Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...