3 JELA SA TUNJEVINOM KOJA ĆE VAS OBORITI S NOGU: Spremaju se lako i brzo, zdrava su i jedno ćete već sutra spremiti za RUČAK (RECEPT)
Foto: Profimedia

UKUSNO!

3 JELA SA TUNJEVINOM KOJA ĆE VAS OBORITI S NOGU: Spremaju se lako i brzo, zdrava su i jedno ćete već sutra spremiti za RUČAK (RECEPT)

Žena -

Tunjevina iz konzerve nije skupa, a kao glavni sastojak jela štedi dosta vremena. U dobroj kombinaciji namirnica biće ukusan i zdrav ručak.

Mediteranska testenina s tunjevinom

Tunjevinu iz konzerve treba pomešati s naseckanim pardajzom, maslinama, naseckanim lukom, kaparom, peršunom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Ukoliko imate tunjevinu konzervisanu u maslinovom ulju, nemojte je cediti. U ostalim slučajevima je ocedite i zamenite kvalitetnim maslinovim uljem. Skuvajte testeninu i u što topliju umešajte tunjevinu s povrćem. Pospite narendanom mocarelom koja će se rastopiti. Priprema se 15 minuta i kuva isto toliko.

Sastojci za 4 osobe:

160 gr tunjevine iz konzerve (po mogućnisti da je u maslinovom ulju)

1 paradajz naseckan na sitne kockice

1/2 šoljice naseckanih crnih maslina

1/4 šoljice naseckanog luka

2 kašike naseckanog peršuna

1 kašika naseckanog kapra

2 kašike limunovog soka

2 kašike devičanskog maslinovog ulja

so, sveže mleveni biber

340 gr nekuvane testenine

1 šoljica narendane Mocarele

foto: Profimedia

Pečene lađe od tikvica i tunjevine

Ovo jelo nema puno kalorija, nema gluten (ako ga izbegavate) i dobar je izbor za ručak ili večeru. Dodajte tikvicama zelenu ili neku drugu salatu i obrok je potpun. Tikvice treba prepoloviti po dužini i kašikom izvaditi mekanu sredinu s košticama. Tikvice napunite smesom tunjevine, na kockice iseckane paprike, kukuruza iz konzerve, naseckanog luka, narendanog sira i maslinovog ulja. Ako volite jak ukus sira, pospite odozgo narendanim parmezanom. Peći oko pola sata na 200 °C. Za pripremu će vam trebati trebati 10 minuta, a za pečenje 30.

Sastojci za 4 osobe:

2 malo veće tikvice

2 manje konzerve tunjevine

1/4 šoljice naseckanog luka

1 crvena paprika srednje veličine iseckana na kockice

150 gr kukuruza šećerca

maslinovo ulje

so, papar

1 šoljica narendane gaude

narendan parmezan po želji

foto: Profimedia

Brusketi s tunjevinom i paradajzom

Na hleb nakapati maslinovo ulje, naneti na njega oceđenu tunjevinu koju prethodno pomešate sa kaprom i začinima. Prekriti tanko isečenim parčićima paradajza, kolutovima luka i na kraju sira. Sve posuti origanom. Peći u rernina 180°C 20-ak minuta. Priprema: 10 minuta, pečenje: 20 minuta.

Sastojci za 4 osobe:

2 konzerve tunjevine

2 čvrsta paradajza iseckana na tanke kolutove (4 ili 8, zavisno od kriški hleba)

kačkavalj

1/2 glavice luka isečenog na tanke kolutove

4 kašike iseckanog kapra

maslinovo ulje

origano

so, biber

foto: Profimedia

Kurir.rs/Miss7.24sata.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track