Najnovije vesti

MALO KO JE ZNAO! Evo šta vam se dešava sa JETROM ako OVO doručkujete svaki DRUGI DAN!
Foto: Profimedia

UKUSNO, A ZDRAVO

MALO KO JE ZNAO! Evo šta vam se dešava sa JETROM ako OVO doručkujete svaki DRUGI DAN!

Žena

Kako jetra filtrira sve nečistoće u organizmu, važno je obraćati pažnju na njen rad, a ukoliko ovu kašu jedete dva do tri puta u nedelju dana - i te kako ćete je obradovati.

Loš rad jetre primećuje se po tome što ste hronično umorni, zdravlje vam je generalno loše, ustima često osećate gorak i metalni ukus, imate žuti premaz na jeziku... A četo prejedanje ili nezdrava ishrana, pušenje i alkohol, kao i jaki lekovi jetru i te kako izlažu dodatnom naporu.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako doručkujete ovu kašu 2 do 3 puta nedeljno.

Sastojci:

1 čaša ovsenog brašna

Ovas blokira apsorpciju štetnih materija, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces varenja. Obezbeđuje telu potrebnu energiju.

20 do 40 grama očišćene bundeve i isečena na kockice 

Obnavlja ćelijske strukture jetre, podmlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Jedenje sirove bundeve na prazan stomak poboljšava funkciju želuca i probavnog trakta.

Pola šake dobro opranog i razdvojenog suvog grožđa

Optimizuje funkciju jeter, pomaže pri obnavljanju ćelije.

Bademi, po želji

Normalizuju jetru.

Priprema:

Sve sastojke stavite u malu šerpicu. Dodajte vodu ili mleko, pa pustite da provri. Možete dodati i malo soli. Kada provri, sklonite sa ringle, poklopite i ostavite da malo odstoji. Preporuka je da se ova kaša kuva najmanje 2 do 3 puta nedeljno. Brzo se apsorbuje. Daje lakoću, energiju i uklanja neprijatan plak sa jezika.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Stil.kurir.rs/Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...