NAKON SVAĐE SA MAMOM, OCA JE PRIVELA POLICIJA: Iako mi se srušio CEO SVET, njihov RAZVOD je na kraju bila prava oduka zbog OVOGA
Foto: Profimedia

porodični problemi

NAKON SVAĐE SA MAMOM, OCA JE PRIVELA POLICIJA: Iako mi se srušio CEO SVET, njihov RAZVOD je na kraju bila prava oduka zbog OVOGA

Žena -

- Haos, laži, suze i slomljeno srce nikada ne bih poželela nikome. Ali, ono što je sjajno u ovoj situaciji - to je naučena lekcija - rekla je jedna Amerikanka, i započela ispovest o razvodu njenih roditelja.

Razvod roditelja je spasio nju i njenu sestru. Otkad zna za sebe, njeni su roditelji bili istinski nesrečni zajedno. Seća se svađa, suza, urlanja i boli koju je osećala u srcu...

- Bilo je ponekad nepodnošljivo - rekla je Kristina Modica za "YourTango".

deca, dete, ponašanje, roditelji
foto: Stock

Kako su godine prolazile, srećom su počeli da shvataju koliko se ne uklapaju. Kad su ona i sestra navršile osam i devet godina, mama je podnela zahtev za razvod. To je bio najgori deo cele te situacije. Između nekih roditelja postoji međusobno razumevanje - potpišu papire i ostanu platonski prijatelji. Deca viđaju mamu jedne nedelje, a tatu druge, ali njena sestra i ona nisu imale tu sreću.

Njihova porodica tek se preselila u dvospratnicu. Bilo je prekrasno. Sestra i ona su apsolutno obožavale tu kuću. Svaka od njih je imala svoju sobu, imale su bazen i psa. Kada je izgledalo kao da je sve u redu, stvari su se počele razvijati na gore. Borbe su postajale sve intenzivnije, a činilo se i da je bilo više sukoba i napetosti nego ikada pre.

svađa, brak, žena, muž, par
foto: Profimedia

Želeći zaštititi svoju mlađu sestru od takvog stresnog, zavađenog okruženja, uvek je pazila da je izvan kuće. Išle bi u park, do kuće njene prijateljice, igrale bi se... Brinula se da bude što dalje od svih neugodnih svađa i vikanja. Otprilike tri godine kasnije, još uvijek živeći u domu iz snova, njena mama potpisuje papire za razvod i stvari počinju da se pogoršavaju.

U ljubavi ne bi trebalo da bude vikanja, svađa i suza, i sigurno niko ne želi da se probudi uz tatu koji plače jer ga je mama zamolila da ode. Zabolelo ju je srce jer sve o čemu je mogla misliti je da su to bili njeni roditelji i da su trebali biti zauvek zajedno. Nezgodno vreme je nastupilo kada je njihov otac odbio da napusti kuću i odlučio da bi radije izbacio mamu. Kako nije bilo šanse da ih majka ostavi same s njim, odlučila je da ih povede sa sobom.

žena, majka, porodica, suze, prevara, tužna
foto: Profimedia

Živele su u hotelima oko dve nedelje dok se mama nije odlučila vratiti u kuću i ostati pri svom stavu. Smatrala je kako je logičnije da on ode, i da sestra i ona budu u donekle 'stabilnom okruženju'. Tada je počela njihova 'noćna mora'. Otac je odbio izaći iz kuće, a nakon još malo vike i svađa, njihova majka je pozvala policiju da ga izvedu. To je za njih dve bilo brutalno - policija je ušla u njihovu kuću i odaljila im oca iz doma.

Za njih je on bio njihov tata i ništa ih nije moglo sprečiti da ga vole i da se osećaju strašno zbog toga što mu se događalo. Gubio je svoje dve devojčice, svoju porodicu. Nekoliko nedelja kasnije, on je došao do njihovih ulaznih vrata i krenuo lupati i vikati - bio je pijan, jednostavno nije znao kako da se nosi sa celom situacijom.

par, veza, svađa, raskid, tužna, ljubav
foto: Profimedia

Takve scene su ih jako pogađale. Kada su potom stigla tri policijska automobila i kad su uhapsili njihovog oca, pokušala je prekriti sestrine oči kako ne bi morala gledati što se događa. Stavljali su mu lisice i ugurali ga u zadnji deo policijskog automobila. Kasnije sam saznala da je uhapšen i zbog drugih optužbi, te da je zato i je otišao u zatvor... Bilo je to dugih osam meseci, koje su za nas izgledale kao godine. To što ga sestra uopšte nije mogla videti ili čak ići mu u posetu, stvarno joj je slomilo srce. Samo mu je htela reći da će sve biti u redu.

policija
foto: Shutterstock

Njihovi roditelji bili su za njih dve celi njihov svet - učinili su i još uvek čine puno za sestru i nju, i uvek sve što rade rade u njihovom najboljem interesu. Ali, razlog zbog kojeg misli da ih je njihov razvod 'spasio' je taj što, koliko god mrzi to priznati, tačno zna šta ne želi u vezi. Učiniće sve što je u njenoj moći da nikada ne dopusti svojoj deci da izdrže bol koju su ona i sestra osećale.

Haos, laži, svađe, suze i slomljeno srce, sve su to osećaji koje nikada ne bi poželela nikome. Ali ono što misli da je sjajno u ovoj situaciji - to je naučena lekcija. Njeni roditelji su ipak samo ljudi - grešili su, i pojedinačno su bolji nego što su bili zajedno. Postala je osoba kakva je danas zbog onoga što je doživela i, kako kaže, to ne bi to menjala ni za šta.

(Kurir.rs/24sata.hr)

Bonus video:

01:09

KOME JE NAJTEŽE KADA DOĐE TRENUTAK DAVANJA STARATELJSTVA NAD DECOM? Vesna Stanojević: Alimentacija je obaveza koja mora da se poštuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track