04:41

NIZ TEGOBA SE DEŠAVA KADA APSTINIRAMO OD S*KSA! Psihoterapeut objasnila da žene mogu imati TEŠKE posledice‚ evo i KAKVE

može biti jako opasno

NIZ TEGOBA SE DEŠAVA KADA APSTINIRAMO OD S*KSA! Psihoterapeut objasnila da žene mogu imati TEŠKE posledice‚ evo i KAKVE

Žena -

"Čekala sam pravog, konzervativno sam vaspitana", ovo su neki od razloga zbog kojih su se mnoge žene po prvi put upustilie u seksualne odnose u kasnim, dvadesetim ili tridesetim godinama.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kako se naše telo i psiha ponašaju kad ne zadovoljavamo potrebe ili kasno stupimo u seksualne odnose, i kakve posledice za muškarce i žene može da ima dugotrajna seksualna apstinencija, neka su od pitanja na koja je odgovor dala psihoterapeut Marija Milenković gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

- To je intimno i lično pitanje. Ne postoji pravo ili univerzalno vreme kada treba stupiti u seksualne odnose. To je individualna stvar i seksualnost je esencija života. To je odlika naše ličnosti. Kako doživljavamo detinjstvu, majku dosta utiče na to. Kod rasturenih porodica imamo Edipov kompleks na primer. Svi ti faktori utiču na našu sliku o svetu i o partneru za kim tragamo - rekla je Marija Milenković.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Dugotrajna apstinencija, kako kaže psihoterapeut Milenković, može dovesti do niza tegoba poput gubljenja ciklusa.

- Imamo paradoks. Imamo devojke koje vrlo mlade stupaju u seksualne odnose i žene koje kasno ulaze u seksualne odnose. To je nemogućnost adaptacije i pronalaska sebe u tom seksualnom smislu. Uzrok može biti neadekvatni porodični odnosi i traume. Dolazi do toga da dugotrajna apstinencija dovodi do niza psiholoških tegoba. Vrlo često se dešava da žene onda izgube ciklus, a tu se medicina i psihologija prepliću - objasnila je psihoterapeut Milenković.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

03:55

EVO KAKO DA ZNATE DA LI STE U TOKSIČNOJ VEZI! Psihoterapeut Ćulafić objasnila kako da prepoznate da vas PARTNER MANIPULIŠE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track