Tokom dana posta obavezno isprobajte ovaj slatkiš koji će vas oduševiti jer se lako sprema, a veoma je ukusan.
Ovaj starinski kolač je jeftin, ukusan i kremast. Rado se jede i van posta jer se naprosto topi u ustima.
![posni kolač, post](/data/images/2024/04/14/15/3861283_posni-kolac2_ff.jpg?ver=1713101402)
Sastojci:
Biskvit:
400ml mineralne vode
1 kašika sode bikarbone
10 kašika šećera
5 kašika ulja
3 kašika kakao
100g džema
100g posni mleveni keks
100g mleveni orasi
15 ravnih kašika brašna
Sve sastojke sjediniti i peći u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa oko 20 minuta u plehu.
![posni kolač, post](/data/images/2024/04/14/15/3861282_posni-kolac3_ff.jpg?ver=1713101412)
Fil:
1 posan margarin
100g. šećera u prahu
100g. mlevenih oraha
200g. mleveni posni keks
220ml. sok od pomorandže
100g. rendane čokolade
Glazura:
100g. čokolade
4 kašike ulja
Posipati mlevenim orasima ili šarenim perlama.
Priprema:
Kada umutite i ispečete kolač, na njega stavite fil. Fil pravite tako što ćete umutiti margarin i šećer, a onda dodajte orahe i keks, rendanu čokoladu i sok od pomorandže.
Prelijte sve glazurom od čokolade.
(Kurir.rs/Stil/T.J.)
Bonus video:
![](http://www.kurir.rs/resources/images/header/logo.png)