ZORAN ALIMPIĆ: Sednicu Skupštine grada zakazujem za 24.septembar!
Foto: Tanjug

Dnevni red će se naknadno utvrditi

ZORAN ALIMPIĆ: Sednicu Skupštine grada zakazujem za 24.septembar!

Beograd -
Nadam se da će gradski odbornici doći jer nam predstoji dosta odluka koje moramo da donesemo, rekao je Alimpić

BEOGRAD - Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda i funkcioner Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić zakazao je sednicu gradskog parlamenta za 24. septembar.

- Sednicu ću danas zakazati za utorak, 24. septembar. Nadam se da će gradski odbornici doći jer nam predstoji dosta odluka koje moramo da donesemo, rekao je Alimpić.

Prema utvrđenom dnevnom redu pred odbornicima će se naći Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju nastavnika razredne nastave angažovanih za obavljanje poslova u produženom boravku učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, Predlog odluke o auto-taksi prevozu, kao i

Predlog odluke o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta u Beogradu. Na dnevnom redu je i Predlog dopune Programa uređivanja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2013. godinu, nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i predlozi odluke o vodosnabdevanju i promeni naziva pojedinih ulica.

On je naveo da još uvek nema predloga za izbor novog predsednika Skupštine grada nakon što je Aleksandar Antić podneo ostavku na to mesto zbog prelaska na ministarsku funkciju.

Ukoliko takav predlog dobije do početka sednice parlamenta, kako je rekao, uvrstiće ga na dnevni red.Alimpić je precizirao i da je on taj koji sada zakazuje sednice parlamenta do izbora novog predsednika Skupštine grada.

On je istakao i da očekuje da će njihov koalicioni partner Socijalistička partija Srbije (SPS) imenovati novog predsednika gradske skupštine.

- Prema koalicionom sporazumu to mesto pripada njima i ja očekujem da će oni oni predložiti novog predsednika, rekao je Alimpić.

Mesto predsednika gradske Skupštine ostalo je upražnjeno, nakon što je doskorašnji predsednik Aleksandar Antić imenovan za ministra saobraćaja. Alimpić je naveo da nije bilo nikakvih posebnih sastanaka sa ljudima iz SPS-a o Beogradu.

Ukoliko sednica Skupštine grada ne bude održana, Vlada Srbije bi mogla da uvede privremene mere, posle čega i u skaldu sa zakonom bili raspisani izbori. Pozivajući se na nezvanične informacije iz vrha SPS-a, da postoji i druga varijanta za preuzimanje vlasti u Beogradu, po kojoj bi gradom upravljali socijalisti, Demokratska stranka Srbije (DSS) i Srpska napredna stranka (SNS), posle čega bi u roku od šest meseci, takođe, bili raspisani izbori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track