SRCE DA TI PREPUKNE: Mali Valentin (4) umro ocu na rukama!
Foto: Krone

Masakr u Gracu

SRCE DA TI PREPUKNE: Mali Valentin (4) umro ocu na rukama!

Austrija -
Valentin je šetao sa ocem kada je Alen Rizvanović autom naleteo na njih i dečaka bacio nekoliko metara kroz vazduh

GRAC - Mali Valentin (4) izdahuno je ocu na rukama pošto ga je u sumanutom krvavom piru autom pregazio Alen Rizvanović (26) koji je velikom brzinom uleteo kolima u pešačku zonu u Gracu i usmrtio troje, a povredio 34, od kojih je neke ubadao nožem.

Sve se događalo u deliću sekunde. Mali Valentin je šetao sa ocem kada je auto u velikoj brzini naleteo na njih i dečaka bacio nekoliko metara kroz vazduh. Mališan je ubrzo podlegao povredama. Potom je Rizvanović pregazio jednu prosjakinju koje se u tom momentu nalazila ispred crkve.

"Žrtve su bile u neposrednoj blizini crkve. Kada sam čuo šta se dogodilo odmah sam krenuo da pomognem", kaže lokalni sveštenik Kristijan Lajbnic za Kronen cajtung. On je ubrzo zatekao stravičnu scenu.

"To je da ti srce prepukne. Otac je bio izbezumljen, plakao je vrištao, uzeo je sina u naručje, ali dečaku već nije bilo spasa", kaže Lajbnic.

Austrijski mediji javljaju da je Valentinova majka u vrem tragedije bila u Španiji.

Alen Rizvanović juče je prvi put saslušan, pri čemu je pokazivao znake psihoze, saopštilo je tužilaštvo.On je pokazivao simptome psihoze i davao je dvosmislene odgovore, rekao je portparol tužilaštva Kristijan Krošl. Osumnjičeni, otac troje dece, opisan je i kao "mentalno neuravnotežena osoba", preneo je AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja