(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Pijani vozač zgazio austrijske plivačice, Vanesa Šahinović (15) u komi!
Foto: Printskrin

KAKAVA TRAGEDIJA

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO): Pijani vozač zgazio austrijske plivačice, Vanesa Šahinović (15) u komi!

Austrija -
Austrijska reprezentativka poreklom iz Bosne i Hercegovine, Vanesa Šahinović zadobila teške povrede zbog kojih može ostati invalid

BEČ - Austrijska reprezentativka u sinhronom plivanju Vanesa Šahinović (15), poreklom iz Bosne i Hercegovine, koju je zajedno sa još dve plivačice udario autobus u Bakuu, zadobila je teške povrede zbog kojih bi mogla da ostane doživotno paralisana, prenosi danas austrijska štampa.

Plivačice Šahinović, Verena Brajt i Luna Pajer su u četvrtak ujutro šetale olimpijskim selom u Baku gde se održavaju Evropske igre, kada ih je na njih naleteo "šatl-bus". Do nesreće je došlo kada je vozač autobusa koji prevozi sportiste na krivini izgubio kontrolu i pokosio plivačice, koje su se kretale trotoarom. Pretpostavlja se da je vozač bio pijan, ali će to utvrditi istraga.

Najgore je prošla je Vanesa, koja je sa Pajerovom hitno prebačene u Austriju, gde su podvrgnute hirurškom zahvatu. Operacija je trajala punih 10 sati, a nesrećna devojka je doživela višestruke prelome karlice i butne kosti, a postoje i oštećenja kičmene moždine.

Ona se posle operacije nalazi u veštački izazvanoj komi, a doktori upozoravaju da može ostati trajni invalid i da se više nikada neće baviti sportom. Detalje o njenom zdravstvenom stanju Olimpijski komitet Austrije nije želeo da saopšti.

http://www.youtube.com/watch?v=09Iuo0rbBJ0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track