UKRAO OCU UŠTEĐEVINU: Sa 100.000 evra otišao na Karibe, a otac mu poručio da se ne vraća!
Foto: Printscreen Osterreich

POLICIJA NEMOĆNA

UKRAO OCU UŠTEĐEVINU: Sa 100.000 evra otišao na Karibe, a otac mu poručio da se ne vraća!

Austrija -
Nadam se će me policija sprečiti da sina lično dočekam na aerodromu, na povratku sa odmora, jer ne garantujem za svoje postupke, i bolje mu je da se ne vraća“, poručio je Peter L. (58) svom sinu

BEČ - Sin ukrao očevu ušteđevinu i otputovao sa porodicom u Dominikansku Republiku. Opljačkani otac je sinoć o svom slučaju mejlom obavestio medije, jer policija nije mogla da spreči njegovog sina da otputuje.

„Moj sin je ukrao od mene 100.000 evra i sad je sa svojom porodicom na putu prema Dominikanskoj Republici. Nadam se će me policija sprečiti da sina lično dočekam na aerodromu, na povratku sa odmora, jer ne garantujem za svoje postupke, i bolje mu je da se ne vraća“, napisao je Peter L. (58) u mejlu poslatom na adresu dnevnog lista Esterajh.

U razgovoru sa novinarima Peter L. je objasnio da je njegov sin u subotu prespavao kod njega, i ad u tome nije video ništa posumnjao. Međutim kada je od poznanika čuo da se njegov sin sprema otputuje sa porodicom u Dominikansku Republiku, Peteru L. je to bilo sumnjivo.

Sin mi je nezaposlen, i počeo sam da se pitam odakle mu novac“, naglašava pokradeni otac.On se u jednom trenutku setio da je jednom prilikom ispričao sinu kako kod kuće čuva 100.000 evra ušteđevine, koje je podigao sa bankovnog računa jedne banke želeći da te pare uplati na račun u drugoj banci. Odmah je proverio mesto na kojem je krio novac, međutim tamo više nije bilo ni jednog jedinog evra. Nakon što je otkrio krađu, Peter L. je odmah obavestio policiju.

Međutim, policiji su u ovom slučaju bile vezane ruke, jer se krađa dogodila u krugu familije, a u takvim slučajevima policija ne može da reaguje sve dok prijava krađe ne stigne do opštinskog suda.

„Dok prijava stigne do suda moj sin će profućkati sav novac. Jedino što bi možda pomoglo je to da su policajci odmah napravili pretres njegove kuće“, kaže Peter L. čiji je sin juče otputovao na Karibe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track