BRUTALNO: Obezbeđenje Skupštine Beograda slomilo nos desetogodišnjoj devojčici!
Foto: Marina Lopičić

Monstrumi u uniformi tuku našu decu

BRUTALNO: Obezbeđenje Skupštine Beograda slomilo nos desetogodišnjoj devojčici!

Beograd -
Bolelo me je, krv je počela da lije, a zatim sam počela i da povraćam, kaže desetogodišnja Tamara

BEOGRAD - Umislili da mogu da rade šta im padne na pamet.Radnik obezbeđenja Grada Beograda juče ujutro fizički je napao desetogodišnju Tamaru Džolić, posle čega je ona prebačena u Urgentni centar. Devojčica je tokom incidenta s ocem Vujadinom Džolićem bila ispred Skupštine grada zbog protesta koji su organizovali nezadovoljni meštani Resnika.Nije isključena mogućnost da je malu Tamaru napalo lično obezbeđenje gradonačelnika Dragana Đilasa, pošto je do incidenta došlo neposredno nakon Đilasove rasprave sa okupljenima.- Živimo u barakama u Resniku već 14 godina i svi smo socijalno ugroženi. Obraćali smo se kome smo stigli, ali ne vredi, pa smo rešili da odemo da protestujemo ispred Skupštine grada jer su nam isključili i struju, koju redovno plaćamo - jada se Vujadin. On dodaje da je s komšijama i decom juče ujutro mirnim protestom pokušao nešto da promeni.- Mirno smo protestovali ispred Skupštine grada Beograda, međutim, jedan radnik iz obezbeđenja najednom je prišao mojoj starijoj ćerki Tamari i otvorenom šakom ju je udario u nos - priča Vujadin i dodaje da Drgana Đilasa kao gradonačelnika krivi za ovaj incident.Prema njegovim rečima, doktor je devojčici previo nos i konstatovao naprsnuće.Mala Tamara kaže da se mnogo uplašila.- Kad sam videla da mi taj čika prilazi, mislila sam da želi nešto da mi kaže. Odjednom je podigao ruku i jako me udario po nosu. Bolelo me je, a onda je krv krenula da lije, zbog čega mi je odjednom bilo muka, pa sam počela da povraćam. Mislila sam da mi je polomio nos jer me je cela glava bolela od tog udarca. Ništa loše nisam htela tamo da radim, samo sam sa mojom porodicom htela da svi tamo čuju kako teško živimo - kaže Tamara.

Na ova pitanja od Grada nismo dobili odgovor1. Da li ste upoznati s incidentom koji se dogodio juče ujutro ispred Skupštine grada?2. Šta ćete preduzeti po tom pitanju?3. Na koji način ćete sankcionisati radnika obezbeđenja?4. Šta ćete učiniti da se takvi incidenti više ne bi ponovili?

Svu hranu smo morali da bacimoVujadin kaže da su svi očajni jer otkako nema struje, svu hranu koju su imali u zamrzivaču morali su da bace.- Jedva smo skupili nešto novca i kupili meso koje smo stavili u frižider da bi decu imali čime da hranimo. Kad je nestalo struje, sve smo to morali da bacimo i sad nemamo ništa. Užas jedan, a kad se nekom obratimo, vidite šta se desi. Hoće da ti ubiju dete - kaže Vujadin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track