BUTULIJA PRED ITALIJU: Polufinale je ostvarenje sna

Evropsko prvenstvo za košarkašice

BUTULIJA PRED ITALIJU: Polufinale je ostvarenje sna

Košarka -
Četvrtfinalna utakmica Srbija . Italija biće odigrana u sredu od 20 sati u Oršiju

Košarkaška reprezentativka Srbije Dajana Butulija izjavila je da nacionalni tim mora da iskoristi ukazanu šansu i novom pobedom kruniše dobre igre na Prvenstvu Evrope u Francuskoj.

Srpske košarkašice će u četvrtfinalu kontinentalnog šampionata igrati protiv selekcije Italije, koja savladala Crnu Goru 66:60 i zauzela treće mesto u grupi E.

„Borimo se za polufinale i ostvarenje sna, ne sumnjam da će naš tim biti još borbeniji i možda prevazići sebe i svoje mogućnosti. Ko zna kada ćemo opet imati šansu da ovoliko blizu budemo ogromnom uspehu“, rekla je Butulija Tanjugu.

Ona je dodala da je od početka priprema verovala da Srbija konačno može da napravi uspeh na velikim takmičenjima.

„Mi smo od početka verovale i znale da možemo da napravimo mnogo, samo što je pritisak prvih utakmica učinio svoje da nesrećno izgubimo. Kako su prošli uvodni mečevi, igrale smo sve bolje i hrabrije“, rekla je Butulija.

Izabranice selektorke Marine Maljković su u pripremnom periodu dva puta pobedile Italiju, na „Trofeju Beograda 2013“ bilo je 73:53, a na turniru „Kalipski Kup“ u Mogiljevu (Belorusija) 73:62.

„Možda smo njih i potajno prizeljkivale. Igrale smo u pripremnom periodu i dva puta ih pobedile, ali ovo je sada sasvim drugi tim. Biće teško, jer i Italija takođe igra sve bolje. Evo, danas su izbacile jednu sjajnu Crnu Goru“, zaključila je Butulija.

Selektorka Srbije Marina Maljković rekla je da njenu ekipu čeka izuzetno teška utakmica protiv Italije.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica protiv Italije, iako smo tu istu selekciju dva puta dobili u prijateljskim susretima u Beogradu i Belorusiji", rekla je Maljkovićeva agenciji Beta.

Kazala je da je Italija u ta dva duela sa Srbijom igrala ispod svojih mogućnosti i u mnogo slabijem sastavu.

"Radi se o jako kvalitetnim protivnicama koje su u tim duelima igrale ispod svojih realnih mogućnosti. S njima smo igrale i prošlog leta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i tada su bile u mnogo slabijem sastavu od ovog", kazala je ona.

Selektorka je kao glavni adut Italijanki navela dobru odbranu i trčanje.

"Ja sam još tada govorila o koliko se ozbiljnom protivniku radi. Nimalo nas nisu zavarale nekim slabijim izdanjem u tim mečevima. One ovde u Francuskoj igraju odličnu košarku, gde dominira jako kvalitetno trčanje i ozbiljan stepen kolektivne agresivnosti u odbrani", rekla je Marina Maljković.

Četvrtfinalna utakmica Srbija . Italija biće odigrana u sredu od 20 sati u Oršiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track