PALI I ŠARIĆEVI NASLEDNICI: Austrijska policija zaplenila 100 kilograma kokaina
Foto: Carina

Vrednost 16 miliona evra

PALI I ŠARIĆEVI NASLEDNICI: Austrijska policija zaplenila 100 kilograma kokaina

Crna Hronika -
Vrednosni tovar pokušali su da prošvercuju trojica Srba - Marko M. (29), Vladimir J. (59) i Jordan A. (67), jedan Englez i Estonac

BEČ - Zaplena 100 kilograma kokaina vrednosti oko 16 miliona evra, koji je krajem prošlog meseca pronađen na luksuznoj jahti "Solej" u Australiji, najveći je uspeh tamošnje policije do sada.

Vrednosni tovar pokušali su da prošvercuju trojica Srba - Marko M. (29), Vladimir J. (59) i Jordan A. (67), jedan Englez i Estonac.

Njima je određeno policijsko zadržavanje, a ukoliko se dokaže krivično delo, mogu do kraja života biti u zatvoru.

- Od jula ove godine pratili smo petočlanu kriminalnu grupu. Čekali smo da jahta "Solej" pristigne u luku u Australiji i onda počnemo sa hapšenjem.

Oko 30 kilograma kokaina nađeno je u zidovima plovila, 40 je već bilo prebačeno u šupljine automobila i još 30 nađeno je u jahti kada je izvučena iz vode. U pitanju je velika šistoća kokaina, oko 80 odsto, i kao takav namenjen je bogatom staležu - objasnio je jedan od inspektora koji je učestvovao u hapšenju naših državljanina, prenose mediji.U veliku akciju hapšenja, osim australijske policije bile su uključene i Irska i Franscuska. Zanimljivo je i to da je 30 kilograma kokaina pronađeno na jahti nakon što je izvučena na kopno, i to zahvaljujući posebnim svetlosnim kablovima koji su ukazivali na prisustvo narkotika.

Svih 100 kilograma narkotika je poslato na veštačenje. Suđenje uhapšenoj petorki zakazano je za 21. septembar ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track