DRŽAVA DA POKRENE NOVU ISTRAGU, A NE DA SUDI MARJANOVIĆU: Boža Spasić uzburkao javnost,  Zoranov otac ga podržao!
Foto: Marina Lopičić, Vladimir Šporčić

ZLOČIN U BORČI

DRŽAVA DA POKRENE NOVU ISTRAGU, A NE DA SUDI MARJANOVIĆU: Boža Spasić uzburkao javnost, Zoranov otac ga podržao!

Crna Hronika -

Otac Zorana Marjanovića na Fejsbuku podržao komentar Bože Spasića "da bi državi bilo bolje da pokrene novu istragu nego da se upusti u suđenje njegovom sinu"

Porodica Zorana Marjanovića (39), jedinog osumnjičenog za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović (33), veruje da je njegovo puštanje iz pritvora zapravo početak kraja postupka koji se protiv njega vodi zbog zločina u Borči.

Naime, iako su Zoran i članovi njegove porodice odlučili da posle Zoranovog izlaska iz pritvora ne govore za medije, njegov otac Vladimir je postavio na svom Fejsbuk profilu izjavu Bože Spasića, bivšeg operativca DB, koji je za Kurir komentarisao odluku Apelacionog suda da suprugu ubijene pevačice ukine pritvor.

foto: Dragana Udovičić

Podsetimo, Spasić, koji je više puta u javnosti komentarisao istragu zločina u Borči, izjavio je tada za Kurir da Zoranov izlazak iz pritvora pokazuje koliko je optužnica protiv njega klimava zbog nedostatka prikupljenih dokaza. On takođe smatra "da bi državi bilo bolje da pokrene novu istragu nego da se upusti u suđenje Zoranu".

Pratioci Vladimira Marjanovića pozdravili su Spasićevu izjavu, ispod koje su komentarisali da je Zoran sigurno nevin, kao i da će posle svega naplatiti ogromnu odštetu od države.

Iako je puštanje Marjanovića iz pritvora kod većeg dela javnosti ostavilo utisak da je on istovremeno oslobođen i sumnje da je ubio pevačicu, nadležni podsećaju da postupak protiv njega nije obustavljen. Kako saznajemo, nova optužnica koju je protiv Marjanovića podiglo beogradsko više tužilaštvo 27. juna, nakon dopunske istrage, još uvek nije pravosnažna. Ona se i dalje nalazi u Višem sudu, koji treba da je preispita, zajedno sa odgovorima Zoranovog advokatskog tima.

Boža Spasić
Boža Spasićfoto: Marina Lopičić

- Malo je verovatno da će Zoran biti vraćen u pritvor, čak i ako sud potvrdi optužnicu protiv njega, a zatim i počne da mu sudi. Ukoliko bi tada eventualno on počeo da izostaje sa suđenja i ometa postupak, stvorila bi se okolnost opasnosti od bekstva, na koju bi tužilac mogao da se pozove i traži od suda ponovno određivanje pritvora. U suprotnom, sve do eventualnog utvrđivanja krivice i izricanja pravosnažne kazne, on bi bio na slobodi - objasnio je za Kurir izvor iz Višeg suda.

(Kurir.rs/ I.Milićević/ Foto: Marina Lopičić/ Dragana Udovičić/ privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track