STEFANOVIĆ O UHAPŠENOM POLICIJSKOM INSPEKTORU: Nema zaštićenih, ko se ogreši o zakon može doći pod udar pravde
Foto: Kurir

reakcija

STEFANOVIĆ O UHAPŠENOM POLICIJSKOM INSPEKTORU: Nema zaštićenih, ko se ogreši o zakon može doći pod udar pravde

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se zamenik načelnika trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd, koji je juče uhapšen, sumnjiči za odavanje službene tajne i još nekoliko krivičnih dela.

Stefanović je rekao da je istraga u toku, da se sprovodi po nalogu višeg tužilaštva u Beogradu i da zbog toga ne može da iznosi više informacija.

"Videćemo, istraga će pokazati za šta će se još tužilaštvo opredeliti da ga goni, a sud kada dođe do sudskog postupka će utvrditi da li je kriv ili ne", rekao je ministar.

Na pitanje novinara da prokomentariše pisanje medija da je reč o čoveku koji je važio za časnog policajca, Stefanović je poručio da ne postoji niko ko je nedodirljiv.

Dodao je i da to što je neko ranije svoj posao radio dobro, ne znači da ako se ogreši o zakon i bude osumnjičen za krivično delo, da će ga prethodni rezultati od zakona štititi.

"Svako ko se ogreši o zakon je neko ko može doći pod udar pravde. I tužilaštvo i policija će svoj posao raditi. Meni je važno da u Srbiji ne postoji niko koga štiti niti značka, niti politički, socijalni niti bilo koji drugi status. Svako ko se ne ponaša u skladu sa zakonom tužilaštvo i policija će preduzimati zakonom predviđene mere", rekao je Stefanović.

Viši sud u Beogradu odredio je sinoć pritvor do 30 dana zameniku načelnika Trećeg odeljenja Policijske uprave za Beograd D.J. osumnjičenom za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju i trgovina uticajem.

MUP je juče saopštio je D.J. uhapšen u akciji MUP-a na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije.

D.J, za kojeg mediji pišu da se zove Dejan Jović, sumnjiči se da je 1. novembra policijskom službeniku PS Zvezdara rekao da ne preduzima mere iz svoje nadležnosti prema jednom muškarcu, za kojim je bila raspisana potraga zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

U saopštenju policije se dodaje da je izvršenim proverama u PS Zvezdara utvrđeno da se po predmetu nije postupalo u skladu sa zakonom, a policijski službenik, protiv kojeg je podneta krivična prijava u redovnom krivičnom postupku, je osumnjičen da je svesno obustavio dalji rad u tom predmetu.

D.J. je osumnjičen i da je u 16 situacija neovlašćeno pristupao podacima

građana u sistemu JIS MUP-a i iste saopštavao trećim licima.

Treće odeljenje policijske uprave bavi se krvnim i seksualnim deliktima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track