Dete (10) sprečilo oca da ubije majku

Spasao majku

Dete (10) sprečilo oca da ubije majku

Crna Hronika -
Desetogodišnjak je pozvao policiju i prijavio izbezumljenog oca koji je s pištoljem krenuo da "odrobija" bivšu ženu

PODGORICA - Dete sprečilo krvavi epilog u porodici.

Desetogodišnjak je spasao majku i porodično nasilje koje traje već godinama zaustavio je telefonskim pozivom. On je obavestio policiju da je njegov otac Danilo Pejušković naoružan krenuo da traži njegovu majku kako bi je ubio.

Pretresom kuće Pejuškovića u ulici Ludviga Kube u Zagoriču, policajci su pronašli i oduzeli lovačku pušku, lovački karabin i pištolj, pišu Dnevne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, Pejušković je u sredu naoružan pištoljem došao u kuću u kojoj stanuje njegova bivša supruga, navodno sa namerom da je ubije. Srećom, zatekao je samo desetogodišnjeg sina, koji je rekao da mu je majka na poslu. Pejušković je odmah krenuo sa pištoljem u njenu firmu da je nađe. Odlazeći, otac rekao je dečaku da će mu majku ubiti pa makar robijao zbog toga 15 godina.

Prestrašeni dečak odmah je pozvao policiju koja je pronašla Pejuškovića i privela ga u policijske prostorije. Za najnoviju dramu koju su toga dana preživeli njeno troje maloletne dece, bivša gospođa Pejušković je saznala tek pošto je došla kući.

Kako su podgorički inspektori, nakon saslušanja Pejuškovića, procenili da rizičan za okolinu, zadržali su ga u policiji osam časova, koliko im zakon dopušta. Nakon isteka tog roka, Pejušković je, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, predat podgoričkom sudiji za prekršaje, koji je odlučio da ga juče ujutro pusti na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track