Najnovije vesti

KANIBALIZAM U KONTEJNERU KOJI JE IZ SRBIJE STIGAO U PARAGVAJ: 1 od nastradalih pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika
Foto: AP/Jorge Saenz

novi detalji istrage

KANIBALIZAM U KONTEJNERU KOJI JE IZ SRBIJE STIGAO U PARAGVAJ: 1 od nastradalih pokušao da preživi hraneći se ostacima saputnika

Crna Hronika

Paragvajska policija smatra da je jedna od sedam osoba, čija su tela pronađena u kontejneru koji je došao iz Srbije, pokušala da preživi hraneći se ostacima saputnika, piše paragvajski "Nasion".

Policija u Paragvaju pokrenula je opsežnu istragu kako bi ustanovila kako se u kontejneru, koji je posle tromesečnog putovanja stigao u prestonicu Asunsion, našlo sedam tela za sada neidentifikovanih osoba.

Patolog Roza Romero rekla je dnevniku "Nasion" da je jedna od osoba "konzumirala ljudsko meso zbog nedostatka hrane", ali da će to moći da potvrdi tek kada budu gotovi nalazi obdukcije.

Romero je rekla i da su tela u stanju raspadanja što navodi na zaključak da su umrli nedugo pošto su kontejneri napustili Srbiju.

foto: AP/Jorge Saenz

- Radi se o krupnijim osobama, ne o deci. Čini se da je reč o odraslim muškarcima - rekla je Roza Romero.

Dnevnik "Ultima ora" navodi da je policija pretražila svih pet kontejnera koji su stigli iz Srbije, navodeći da u četiri nije pronađeno ništa.

Zamenik policijskog komesara Migel Rivarola je naveo da je pronađeno sedam lobanja, kao i delovi tela, te da sve ukazuje da se radi o migrantima, koji su se ugušili u kontejnerima.

Prema podacima vlasnika tovara kontejner je poslat iz Srbije 22. jula i stigao je u Paragvaj 19. oktobra.

(Kurir.rs/RTS/Foto:AP/Jorge Saenz)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...