MRZI SRBIJU, A HOĆE U SRBIJU! OTKRIVAMO ZAŠTO JE JADRANKI BARJAKTAROVIĆ ZABRANJEN ULAZ: Pevala Belivuku i Zviceru, Milu...
Foto: Nemanja Nikolić, Dragana Udovičić, Printscreen, Zorana Jevtić

NEPOŽELJNA

MRZI SRBIJU, A HOĆE U SRBIJU! OTKRIVAMO ZAŠTO JE JADRANKI BARJAKTAROVIĆ ZABRANJEN ULAZ: Pevala Belivuku i Zviceru, Milu...

Crna Hronika -

Naša država je proširila spisak osoba kojima je zbog sumnje da šuruju s kriminalcima onemogućen ulazak u zemlju, a među njima je i pevačica iz Crne Gore

Spisak bezbednosno interesantnih osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u Srbiju nedavno je proširen imenima još 150 osoba za koje se sumnja da bi mogle da ugroze bezbednost države i sigurnost građana Srbije, a na njemu se našla i pevačica Jadranka Barjaktarović!

Osim pevačice, na "spisku nepoželjnih", koji je donedavno brojao oko 500 ljudi, našli su se i muškarci i žene, pripadnici kriminalnih klanova, ali i poznate starlete.

Jadranka Barjaktarović sama je priznala da je pre nekoliko meseci vraćena sa srpske granice, a za takvu odluku mogu postojati dva razloga. Jedan je njena navodna bliskost s kriminalnim miljeom, a drugi je govor mržnje.

Radoje Zvicer, Marko Miljković, Veljko Belivuk, Slobodan Kascelan
foto: Detective - info.com.ua, Privatna Arhiva, Stefan Stojanović MONDO, Printskrin / You Tube, Dado Đilas

Sveti Jovan u Kotoru

- Ti spiskovi se ne prave napamet i podležu kontroli. Da se ništa ne radi mimo operativnih informacija, dokaz je i ova pevačica, koja je, osim što je imala neprijateljski stav i izjave prema našoj državi, u januaru pevala na slavi sada već odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Upravo na toj slavi zabavljala je najopasnije kriminalce iz regiona - nedavno uhapšenog Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića - kaže izvor.

Upisnik NIK ili Z

Zabrana ulaska strancu u Srbiju donosi se na osnovu procene da bi njegov ulazak ili boravak mogao da ugrozi bezbednost naše države ili njenih građana.

- Postoji obrazac koji se šalje graničnim policijama i u tom slučaju uz ime onog kom je ulaz zabranjen stoji slovo Z. Takođe, postoji mera NIK, to jest nadzor i kontrola, i podrazumeva dužu proceduru za ulazak, ali i kontrolu kretanja dok su na teritoriji Srbije. Oni koji uz ime imaju meru NIK najčešće se nekoliko sati na graničnom prelazu pretresaju i ispituju o razlozima boravka u Srbiji i dolaska u nju - objašnjava sagovornik.

- Osobama kojima se zabrani ulazak to se ne saopštava do trenutka kada pokušaju da uđu u zemlju. To je zapravo trenutak kada se upoznaju s tim da nisu dobrodošli i da moraju da se vrate s granice - objašnjava naš izvor.

Još jedan razlog zbog kog Jadranka Barjaktarović ne može preko naše granice jeste i njen nastup na mitingu DPS, na čijem je čelu Milo Ðukanović. Naime, ona je u septembru prošle godine u Podgorici ogrnuta crnogorskom zastavom zapevala: „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“ i „Da li će se ikad sresti Srbija i Crna Gora? Ne, nema zbora. Pre će se otopiti sneg sa vrha Durmitora“.

Starlete na udaru

Podsetimo, Jadranka nije jedina javna ličnost kojoj nije dozvoljen prelazak granice između dve države. Na udaru se prva našla starleta Soraja Vučelić, koja već dve godine ne može u Srbiju, dok njene koleginice Tamara Ðurić i Ana Korać ne mogu u Crnu Goru.

Soraja Vučelić, Ana Korać, Tamara Đurić
foto: Instagram

- Ovakve spiskove napravile su i Srbija i Crna Gora, pa kao što je za nekoliko stotina građana Crne Gore doneta zabrana prelaska granice, gotovo istom broju ljudi iz Srbije je iz sličnih razloga zabranjeno da uđu u Crnu Goru. Liste nepoželjnih proširivane su više puta i praktično se proveravaju na šest meseci. Osim pripadnika kriminalnih klanova, na njemu su se našle i starlete, pevačice, biznismeni, a sve zbog operativnih informacija koje ukazuju da su bliski s kriminalcima - objašnjava izvor Kurira.

Nije interesantan

Belivuk pušten u Crnu Goru

l Neposredno pre hapšenja u Srbiji, Veljko Belivuk i Marko Miljković boravili su u gostima kod vođa „kavčana“ Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

- Interesantno je da se oni nisu našli čak ni na proširenom spisku Crne Gore za zabranu ulaska. Naime, Belivuk i Miljković su u januaru ušli u susednu zemlju sa svojim dokumentima - objašnjava naš sagovornik.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Printscreen Pink, Stefan Stojanović Mondo, Dado Đilas, decetive-info.co.uk,

stampano izdanje 28.04.2021
foto: Kurirsportir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja