VELJINA KLANICA U RITOPEKU! U dnevnoj sobi pronađen DNK navijača Zdravka Radojevića, ubice napravile kobnu grešku
Foto: Stefan Stojanović MONDO, MUP Srbije

Otkrivamo

VELJINA KLANICA U RITOPEKU! U dnevnoj sobi pronađen DNK navijača Zdravka Radojevića, ubice napravile kobnu grešku

Crna Hronika -

U kući strave u Ritopeku, koju je, kako se sumnja, za ubistva i sakaćenja koristio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, nađeni su novi DNK tragovi žrtava! Ministar policije Aleksandar Vulin potvrdio je juče da je reč o tragovima sa industrijske mašine za mlevenje mesa koja je pronađena u bunkeru ove vikendice.

Kako Kurir saznaje, porodica nestalog navijača Zdravka Radojevića, koji je nestao u novembru prošle godine, obaveštena je da je on ubijen u ovoj kući.

Ritopek, kuca, Velja Nevolja, vikendica, Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Nemaju mira

- Njegova rodbina dobila je u februaru informaciju da je uhapšena grupa za koju se sumnja da je otela i ubila Radojevića. Posle nekog vremena rečeno im je da je Zdravkov DNK nađen u dnevnoj sobi u Ritopeku. Radojevićeva udovica je potom pozvana u Specijalno tužilaštvo zajedno sa svim porodicama za koje se sumnja da su porodice ubijenih osoba - rekao je izvor Kurira blizak ovoj familiji.

Ritopek, veštačenje
foto: MUP Srbije

Kako je objasnio, Zdravkova porodica danima nema mira zbog svega što se dešava.

- Svašta se pojavljivalo u medijima, a oni nisu želeli da izlaze u javnost. Bilo je priče da je Zdravko dilovao narkotike, a to nije tačno. On je imao automobile na auto-placu, koji su mu bili oteti. On je mogao da bude žrtva uhapšene grupe samo zbog novca koji je imao - rekao je rođak.

Inače, kako nam je objasnio, s porodicom od marta više niko od policije niti tužilaštva nije kontaktirao.

Crevom prali krv

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je da je nakon obavljenih veštačenja potvrđeno da se u mašini za mlevenje mesa, koja je pronađena u kući koja je pripadala klanu Veljka Belivuka, nalazi više DNK uzoraka različitih žrtava.

- Nakon što smo pronašli tajnu prostoriju u kojoj se, osim oružja i eksploziva, nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava tog klana - rekao je Vulin i dodao:

- Nijedan zločin klana Belivuk-Miljković neće ostati nerasvetljen, ta „ubilačka grupa“ mučila je ljude, ubijala ih i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih uništila i razbacala.

MUP je juče prikazao i fotografije bunkera.

- U tajnu prostoriju se ulazilo kroz garažu, koja je u prizemlju, u nivou ulice. Bunker je bio sakriven iza duplog zida, pregrađen rigips pločom, pa se kroz vrata ulazilo unutra. Soba je izgledala kao prava klanica, sa tamnim pločicama, slivnikom i odvodom na podu, a u zidu je stajala i česma na koju je moglo da se priključi crevo kako bi se prostorija oprala. Na slikama se vidi i mašina za mlevenje mesa koja je prekrivena najlonom.

Bacali tela u Dunav

Na fotografijama koje je MUP objavio vide se i tragovi krvi na zidovima.

- Krv je očigledno, prilikom odsecanja tela koja su ubacivana u industrijsku mašinu za mlevenje mesa, prskala po zidovima, a pripadnici klana, iako su je detaljno čistili hemijskim sredstvima, nisu uspeli da uklone baš sve dokaze. Upravo ta krv, kao i DNK materijal nađen u mašini pomogli su istražiteljima da izvuku profile žrtava. Zasad je potvrđeno da je reč o Radojeviću i najverovatnije Ljepoji, čiji su srodnici dali DNK materijal za upoređivanje - rekao je izvor.

Sumnja se da su uništena tela pripadnici klana bacali u Dunav.

Podsetimo, pre nekoliko nedelja u štek vikendici u Ritopeku pronađena je ova tajna prostorija, dobro sakrivena, u kojoj su otkriveni dosad neviđen arsenal oružja i industrijska mašina za mlevenje mesa.

Ritopek, veštačenje
foto: MUP Srbije

Kuća strave

Krv po zidovima, podu, nameštaju

l Kako je Kurir ranije pisao, vikendica smrti u Ritopeku, iako se prostirala na 300 kvadrata u tri nivoa, bila je opremljena samo osnovnim nameštajem.

- Istražitelje je šokiralo što su u svim prostorijama našli krv. Krvi u tragovima ima na zidovima dnevne sobe, u kuhinji, na nameštaju, radijatorima, na zidovima i podovima spavaće sobe, u garaži, na ulaznim vratima - rekao je ranije izvor i dodao da su čak kvake i keramičke pločice skidane i slate na DNK analizu, a odnošene su i cevi iz slivnika.

Ritopek, veštačenje
foto: MUP Srbije

Sestra Milana Ljepoje

I dalje verujem da je moj brat živ

l Milena Ljepoja, sestra nestalog Milana Ljepoje, kaže da još uvek nema informaciju da je DNK njenog brata pronađen:

- Trebalo bi kasnije da se čujem sa nadležnima. Biram da verujem da je moj brat živ i još uvek ga čekam da se pojavi, niko mi nije dao dokaz da mi je brat mrtav.

Ljepoji, koji je označen kao pripadnik grupe Pink Panteri, trag se izgubio početkom decembra 2020, kada je došao iz Niša u Beograd da kupi auto. Kako se sumnja, njega su Belivuk i ekipa namamili da dođe do parkinga kod Laste, gde ga je u „pasatu“ sačekao Dejan T. i odvezao do Ritopeka.Sumnja se da je Ljepojina likvidacija naručena jer su „pink panteri“ iz Niša učestvovali u pokušaju atentata na Radoja Zvicera, vođu „kavčana“, prošle godine u Kijevu, “.

Brutalno ubijen

Namamili ga kao i Ljepoju, svađa zbog grafita

l Zdravko Radojević iz Koteža nestao je 10. novembra prošle godine, kada su ga na sastanak pozvala braća Miloš i Marko Budimir preko Nemanje Lakićevića, s kojim je Radojević držao auto-plac. On je, kao i Ljepoja, namamljen na sastanak na parking kod Laste, a rečeno mu je da pođe bez telefona.

Pominjalo se da je bio blizak Marku Miljkoviću, iako je bio navijač Crvene zvezde. Navodno, problemi su počeli kada su Principi u Kotežu prekrečili mural posvećen njegovom bratu, navijaču Zvezde, koji je preminuo. Na tom muralu pisane su pretnje, a na kraju je prekrečen i nacrtan je znak Principa.

grafiti
foto: Printscreen Instagram

Hronologija smrti

  • žrtve su mamili na sastanke
  • tražili da ne nose mobilne telefone
  • vozili ih u štek vikendice po Srbiji
  • na ulazu ih omamljivali elektrošokom
  • vezivali ih i potom tukli i mučili
  • kada bi žrtva preminula, telo bi nosili u kupatilo
  • tamo su komadali tela na delove
  • ostatke su zakopavali, palili, stavljali u kiselinu, bacali u reku i bunar
  • delove tela mleli industrijskom mašinom za mlevenje mesa

Crni spisak

Nestali

  • Jovo Kecman
  • Goran Mihajlović
  • Filip Marjanović
  • Vukašin Gošović
  • Aleksandar Gligorijević
  • Strahinja Marković
  • Ljubomir Lainović

Veruje se da su u kući ubijeni

  • Goran Veličković
  • Milan Ljepoja
  • Lazar Vukićević
  • Zdravko Radojević

(Kurir.rs/ Ekipa Kurira)

stampano izdanje 11.05.2021
foto: Kurir

OBELEŽITE SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG UZ KURIR! U utorak, 11. maja, poklanjamo IKONU SA ZLATOTISKOM I MOLITVOM i dodatak Stars

Srpska pravoslavna crkva i vernici u sredu, 12. maja, proslavljaju Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Tim povodom dnevne novine Kurir uoči slave, u utorak, 11. maja, poklanjaju ikonu sa zlatotiskom i molitvom i dodatak Stars.

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop zahumski i srpski pravoslavni svetitelj, a njegov dan važi za praznik kada se dešavaju najveća čuda. Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog, u Crnoj Gori, i mesto su hodočašća za vernike svih religija. Ako rešite da potražite pomoć ovog sveca, od sutra treba da počnete strogi post koji će trajati sve dok na Duhove ne odete na Ostrog i tamo se pričestite.

Nebrojna su čuda isceljenja koja se vezuju za ovog čudotvorca. Među nedavna čuda spadaju: slučaj dvomesečne bebe kojoj je izlečeno zapaljenje skočnog zgloba, devojčica koja je progovorila i momak koji je prohodao. Sva tri zabeležena slučaja su, po izveštajima lekara, bili takvi da su samo teške operacije mogle da im pomognu, ali su ti ljudi zahvaljujući molitvama u Gornjem manastiru Ostrog promenili svoju sudbinu.

Kao drugi poklon dobićete dodatak Stars:

Otkrivamo sve što poznati žele da sakriju, vruće vesti i stare tajne, plus ekskluzivni intervjui i paparaco fotke!

Poklon, Vasilije Ostroški
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja