Najnovije vesti

MORBIDNO: Belivuk i Miljković posle klanja išli kod Radoja Zvicera na babine
Foto: Zorana Jevtic, Dado Đilas

otkrivamo

MORBIDNO: Belivuk i Miljković posle klanja išli kod Radoja Zvicera na babine

Crna Hronika

Vođe monstruoznog klana otkrile da su u januaru putovali u Crnu Goru da bi sa odbeglim vođom kavačkog klana slavili rođenje njegovog deteta

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su optuženi da su bili organizatori kriminalne grupe koja se sumnjiči za najmanje pet brutalnih ubistava, otmice, silovanje i trgovinu drogom i oružjem, samo mesec dana pošto su, kako se sumnja, učestvovali u brutalnom kasapljenju "pink pantera" Milana Ljepoje otišli su u Kotor da slave rođenje deteta vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

Jadranka Barjaktarović
foto: Printscreen/Pink

Snimci na Instagramu Pevala im Jadranka Barjaktarović Tokom boravka Belivuka i Miljkovića u Kotoru na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i snimci slavlja u kući Radoja Zvicera. U međuvremenu, podsetimo, i Zvicer je osumnjičen za najteža krivična dela, ali je on uspeo da umakne policiji i za njim je raspisana poternica.Na snimcima koji su se pojavili na Instagramu vidi se da je na slavlju vođa kavačkog klana bila i pevačica Jadranka Barjaktarović.

Podsetimo, kriminalna grupa uhapšena je 4. februara, a pola meseca ranije iz Crne Gore je stigla vest da je u toj državi sprečena njihova likvidacija, koja je bila planirana da se dogodi na aerodromu u Tivtu kada krenu nazad u Beograd.

Pripremana likvidacija

- Posle hapšenja osumnjičenih za pripremu likvidacije, koja je trebalo da se dogodi na aerodromu u Tivtu, saslušani su Belivuk i Miljković. Veljko Belivuk je u svom iskazu naveo da je u Crnu Goru došao s Miljkovićem 17. januara, i to na babine, odnosno proslavu rođenja deteta Radoja Zvicera. Naveo je i da su odlučili da ostanu na slavi, pošto su već bili tu, i da je 22. januara trebalo da se letom iz Tivta vrate u Beograd - otkriva izvor Kurira sadržinu iskaza koji je dao Belivuk neposredno pre nego što se u januaru sa Miljkovićem vratio u Beograd.

U tom iskazu on je naveo i da je iz medija saznao da je pripremana njihova likvidacija, a da okrivljene za to ne poznaje.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

- Interesantno je da je izjavio i da nema ni sa kim neraščišćene odnose i da mu zbog toga nije jasno zbog čega bi neko želeo da ga ubije - otkriva naš sagovornik.

Optužnica Nevolja u pritvoru čita optužbe

Viši sud u Beogradu saopštio je juče da je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, kontrolisalo formalnu ispravnost optužnice podnete protiv Veljka Belivuka i ostalih i da je našlo da je optužnica propisno sastavljena i poslao je na odgovor okrivljenima i braniocima. - Okrivljeni i branioci imaju pravo da podnesu odgovor na optužnicu u roku od osam dana od dana dostavljanja optužnice - naveo je sud u saopštenju.

Identičan iskaz, prema njegovim rečima, dao je i Miljković.

- Obojica su izjavila da su ih na aerodromu sačekali prijatelji, da su sve vreme boravili u Kotoru, gde su obilazili lokalne kafiće, a da su spavali u kući Radoja Zvicera, koji im je prijatelj - dodaje naš sagovornik.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Ubili 20 "škaljaraca"

Podsetimo, crnogorski istražitelji tada su uhapsili kriminalnu grupu na čijem je čelu, kako se sumnja, Janko Vukadinović, koji je navodno iz zatvora Spuž organizovao likvidaciju dvojice najbližih saradnika Radoja Zvicera, koji su mu došli na babine. Svedok-saradnik, čije je šifrovano ime Kamenko Kuč, otkrio im je da je naređenje bilo da Belivuk ne sme živ da napusti Crnu Goru, dok ubistvo Miljkovića nije obavezno.

- Ispričao je da je likvidacija Belivuka trebalo da bude plaćena pola miliona evra, a Miljkovića 300.000 evra. Navodno je rekao da Belivuk bio na vrhu liste za odstrel jer je ubio 20 osoba bliskih škaljarskom klanu - navodi on.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira/foto Profimedia, Zorana Jevtić, MUP, Dado Đilas, Printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja