Kurir došao u posed najjezivijih fotografija mučenja žrtava Belivukovog klana! VEOMA UZNEMIRUJUĆE: OVO NE SME NIKADA DA SE PONOVI!
Foto: Stefan Stojanović MONDO, Ana Paunković

JAVNOST ZA OVO MORA DA ZNA

Kurir došao u posed najjezivijih fotografija mučenja žrtava Belivukovog klana! VEOMA UZNEMIRUJUĆE: OVO NE SME NIKADA DA SE PONOVI!

Crna Hronika -

Uređivački kolegijum je svestan da će ove fotografije izazvati bol porodica žrtava i uznemiriti naše čitaoce, ali smo uvereni da je u ovom trenutku važniji interes javnosti da vidi ova zlodela kako bi zapamtila koliko je ova kriminalna grupa opasna i brutalna

Kurir je došao u posed novih, do sada najjezivijih fotografija mučenja i kasapljenja žrtava Belivukovog klana. Svesni da će objavljivanje ovih fotografija izazvati uznemirenje čitalaca i porodica nastradalih i povrediti pravo na dostojanstvo žrtava i duboko uvažavajući njihov bol, uređivački kolegijum je ipak odlučio da ih objavi, vodeći se procenom da je u ovom trenutku važniji interes javnosti da vidi ova zlodela, a sve sa namerom da država i društvo ne dozvole da se ovakvi zločini ikada više ponove. Pojedine od ovih fotografija nedavno su prikazane novinarima u Tužilaštvu za organizovani kriminal, a nakon podizanja optužnice Kurir je odlučio da ih objavi.

Objavljeni sadržaj je izuzetno uznemirujuć i molimo osetljive čitaoce da ga preskoče. Fotografije će biti dostupne na OVOM LINKU naredna 24 sata.

Inače, ove fotografije i pred sudom će biti korišćene kao jedan od brojnih dokaza koje je tužilaštvo prikupilo tokom istrage protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Kurir je došao u posed fotografija mučenja i iskasapljenih tela Gorana Veličkovića Goksija i Lazara Vukićevića. Prema nezvaničnim informacijama, one su pronađene u telefonima, a okrivljeni su ih razmenjivali preko aplikacije skaj.

Svedok saradnik tužilaštva Bojan Hrvatin, kako je Kurir pisao, priznao je i detaljno opisao kako su žrtve namamljene u Ritopek, mučene, ubijene, a potom iskasapljene i samlevene u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

Na fotografijama na kojima je Goran Veličković Goksi, koji je prema navodima optužnice ubijen 3. avgusta prošle godine, vidi se da su posle brutalnog kasapljenja na njegovom telu krvlju napisali "Korać pič.a". Podsetimo, upravo je svedok saradnik potvrdio da je Veličković ubijen jer su Belivuk i Miljković, koji su donosili sve odluke u klanu, sumnjali da je na vezi sa "škaljarskim klanom" i Filipom Koraćem, s kojima su bili u krvavom ratu.

- Marko Miljković mi je ispričao da se Goksi dobro držao, da je bio najhrabriji, da ga je on lično rešio jednim udarcem sekire. Rekao je da je dobro pogodio i da nije morao dva puta da udara - ispričao je svedok saradnik i priznao da su potom, posle ubistva, sa Goksijevog telefona slali njegove izmasakrirane fotografije Koraću.

Na morbidnim slikama koje do sada nisu objavljivane u javnosti pripadnici Belivukovog klana zabeležili su i mučenje, a potom i komadanje tela Lazara Vukićevića, u oktobru prošle godine. Pripadnici grupe su sumnjali da on i Aleksandar Šarac nadziru Belivukovu grupu iz stana, koji su navodno iznajmili u blizini stadiona FK Partizan. Navodno, pronašli su kontakt iz redova škaljarskog klana, izvesnog Kapetana, s čijeg telefona su mu slali poruke i namamili ga da dođe u kuću, tako što su mu poslali slike vezanog Belivuka i poruku: "Dođi da mučimo vepra". Šarac je tada odbio da dođe, ali je ubijen nekoliko meseci kasnije u TC Ušće, dok je Vukićević, brutalno mučen, a potom isečen i samleven u kući u kojoj je mislio da će zateći vezanog Belivuka.

(Kurir.rs/E. K./foto Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas)

stampano izdanje 05.08.2021.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja