Najnovije vesti

TAJNA PISMA GORANA DŽONIĆA IZ ZATVORA: Ubica porodice Đokić pokušao da prevari čuvare, PA UHVAĆEN! ŠTA JE NAPISAO SINU NA CEDULJI!
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

Napisao mu kako da ga brani

TAJNA PISMA GORANA DŽONIĆA IZ ZATVORA: Ubica porodice Đokić pokušao da prevari čuvare, PA UHVAĆEN! ŠTA JE NAPISAO SINU NA CEDULJI!

Crna Hronika
12:15h

Goran Džonić, prvoosumnjičeni za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25), uhvaćen je sa ceduljicom u niškom pritvoru koju je, prema izvorima iz istrage, nameravao da doturi jednom od dvojice sinova takođe osumnjičenih za teško ubistvo Đokića.

U toj nameri penzionisani vatrogasac osumnjičen za monstruozno ubistvo rođačke porodice je osujećen jer je stražar primetio da nešto krije u ruci, pa je reagovao na vreme. Inače, u pismu za sina Džonić je, prema logici stvari, sinu napisao kako da ga brani i da, ako ikako može preko zatvorenika, poruči i bratu istu stvar da bi sva trojica konačno usaglasila odbrane.

- Goran je, kao i svakog dana, izašao u šetnju kad je stražar primetio da nešto skriva. Goran je ruku sa zatvorenom šakom gurao u džep i kad mu je stražar rekao da je izvadi, on ga je pitao: "O čemu se radi, valjda mogu da držim ruku u džepu".

Stražar mu je rekao da se odmah zaustavi i pretresao ga je. Našao mu je hemijskom olovkom ispisanu cedulju koju mu je odmah oduzeo. Čuo sam da se Džonić nešto pravdao i da je spustio glavu, ali šta je govorio, zatvorenici nisu čuli.

Sinovi: Ako je tata kriv, treba da plati

Branilac braće Džonić vatrogasca Milana i profesionalnog vojnika Stefana, niški advokat Filip Domazet veruje da sinovi misle da je Goran Džonić samo iz straha pristao da tipuje porodicu Gorana Đokića, brata od strica u drugom kolenu, te da su ubeđeni da on nije mogao biti egzekutor.

- Ne znaju ni oni verovatno šta da misle, ali veruju da on nije mogao biti egzekutor. Mislim da Milan i Stefan, koje branim, a koji imaju čvrst alibi da nisu umešani u ubistvo Đokića, ne brane bespogovorno svog oca Gorana. Oni smatraju da, ako je kriv, treba da odgovara - istakao je advokat Domazet.

Samo su videli da je stražar bio veoma ljut i besan. Zatvorenicima je ispričao da je pisao sinu Stefanu jer je njemu lakše mogao da dobaci pismo iako su i njegova i Milanova ćelija prilično udaljene od njegove - otkrio je za Srpski telegraf advokat jednog pritvorenika koji se sa Džonićem viđa tokom šetnje.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da Gorana Džonića, za razliku od situacije kad je tek uhapšen i kada mu je porodica okrenula leđa, sada posećuje supruga Suzana.

Goran Džonić sa sinovima
Goran Džonić sa sinovimafoto: Privatna Arhiva

- Džonić se ponaša pokorno u pritvoru, gde je smešten u grupnoj sobi, a posećuju ga žena i advokat. Dobija pakete i jede zatvorsku hranu i čak se ugojio jer samo leži, izuzev dva sata koje provede u laganoj šetnji u zatvorskom krugu skrivenom od pogleda iza visokih zidina. Dobija i pakete s garderobom i hranom - ispričao je naš izvor.

Zasad nije poznato šta je Džonić napisao tačno na cedulji koju mu je zatvorska straža pronašla i oduzela pogotovo što je više puta menjao odbrane pred tužiocem. Nije isključeno da je tih pisama bilo više i da je neka od tih ceduljica, uprkos nadzoru čuvara, i stigla do njegovih sinova.

Uvukao i decu u problem

Na pištolju Gorana Džonića, koji je nelegalno kupio i koji je policija posle ubistva Đokića i pronalaska njihovih ugljenisanih tela našla u dimnjaku u stanu Džonićeve supruge Suzane, veštaci su pronašli, pored otisaka prvoosumnjičenog, i DNK tragove njegovih sinova. Međutim, vrlo je teško zbog bliskog srodstva precizno utvrditi čiji su tačno otisci, ali tužilac je još više u problemu pošto je Goran u jednoj izjavi rekao da je pištolj krio od svih članova porodice, dok je u drugoj odbrani izjavio da su se čak i unuci, odnosno Stefanova i Milanova deca, igrala s tim oružjem. Moguće je da je presretnuta Džonićeva cedulja vezana baš za taj deo obrane koji se tiče pištolja.

Kurir.rs/Republika

Bonus video:

GORAN DŽONIĆ JE IZVRŠILAC UBISTVA! Bivši niški inspektor o novim dokazimaBIO JE SAM, SVAKO IMA PRAVO DA SE BRANI SVIM SREDSTVIMA
02:50

GORAN DŽONIĆ JE IZVRŠILAC UBISTVA! Bivši niški inspektor o novim dokazimaBIO JE SAM, SVAKO IMA PRAVO DA SE BRANI SVIM SREDSTVIMA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track