Najnovije vesti

BIO JE LEP I ZGODAN, PALILI SU VATRU: Komšinica KUĆE STRAVE u Surduku imala bliski susret sa Belivukom i UMALO bila ubijena
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

vikendica u vlasništvu živkovićeve žene

BIO JE LEP I ZGODAN, PALILI SU VATRU: Komšinica KUĆE STRAVE u Surduku imala bliski susret sa Belivukom i UMALO bila ubijena

Crna Hronika
12:42h

Aleksandra Živković (32), supruga Radoja Živkovića Žutog - osumnjičenog za ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu, tvrdi da nije imala ništa sa klanom Veljka Belivuka i da je ključ od vikendice u Surduku imao i njen muž.

Prema optužnici, Belivukov klan je u aprilu 2019. u dvorištu te kuće spalio telo Gorana Mihajlovića.

Aleksandra je priznala da je vlasnik te kuće.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

"Kuća je moja, nasledila sam je. Nisam znala šta se u njoj dogodilo dok policija nije zvala da dođem na pretres. Rekli su mi tada da je pronašena kost", rekla je navodno Aleksandra u istrazi u martu ove godine.

kuća u Surduku
kuća u Surdukufoto: Privatna Arhiva

Ona je tada navela da u kuću odlazi najčešće njen otac, povremeno vikendom, ali da u toj kući niko ne živi i da im je to vikendica.

"Ključ od te kuće poseduje i moj bivši muž, kako da kažem, još od ranije dok smo bili zajedno. Moj suprug se zove Radoje Živković. Podnela sam zahtev za razvod u decembru 2015. i postupak se još nije završio, pošto njega nikada nema", rekla je ona na saslušanju.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

Ona tvrdi da nije u kontaktu sa Radojem Živkovićem.

Kako je Kurir pisao, Marko Miljković, je na sudu potvrdio da Belivuk i on poznaju Živkovića.

Zbog toga se sumnja da im je upravo Živković dao ključeve od "kuće strave" u Surduku.

Radoje Živković Žuti
Radoje Živković Žutifoto: Police Turkey

Goran Mihajlović je prva žrtva Belivukovog klana prema sadašnjoj optužnici. Ujedno, jedino je njegov leš samleven posle ubistva, dok su ostalih šest, prema informacijama iz istrage, kasapljeni, mleveni i bacani u Dunav.

Žena koja živi u neposrednoj blizini imanja u Surduku na saslušanju je opisala bliski susret sa pripadnicima klana.

Goran Mihajlović i Marko Miljković
Goran Mihajlović i Marko Miljkovićfoto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Nestali Srbija

"Osetila sam da se pali vatra, prišla sam dvorištu. Momci koji su tu bili rekli mi da su plaćeni da srede dvorište. Rekla sam im da pripaze jer je vetar duvao. Stvarno su pazili, rekli su mi da ne brinem jer vode računa. Malo smo popričali, rekli su mi da je prodata kuća i da nov vlasnik hoće da se sredi dvorište. Tačno su rekli: 'Novi vlasnik hoće da dvorište bude kao dnevna soba", ispričala je, kako Kurir saznaje, komšinica.

Ona je opisala muškarca sa kojim je razgovarala, a veruje se da je to bio Belivuk, rekla je da je bio lep, zgodan i lepo ubučen.

"U daljini sam videla još jednu osobu, iznenadila sam se da postoji takva ekipa, imali su čak i neko bure, mislila sam da će u bure da ubacuju đubre i da pale. Taj momak s kojim sam pričala je mnogo lep momak, visok, lepo je pričao, bio je mlad, imao je kombinezon", ispričala je ona i potvrdila da je vlasnik tog placa bila supruga Radoja Živkovića, pošto joj ga je baba ostavila u nasledstvo.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Surduk, klanica
foto: Privatna Arhiva

O događaju u Surduku svedočio je i Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, koji je pred Tužlaštvom za organizovani kriminal odlučio da progovori o detaljima zločina.

Prema saznanjima Kurira rekao je:

"Sekao sam drveće i grane kako bi vatra bila što jača. To je trajalo do kasno uveče. Pre nego što će se smračiti, komšinica s desne strane, koja ili živi u toj susednoj vikendici ili je samo svratila, u jednom momentu je prišla ogradi. Ja sam se nalazio iza šupe, blizu te ograde, gde sam čuo da Veljko razgovara s tom gospođom. Posle određenog vremena, prestaje da priča s njom, vraća se i komentariše: "Da je prišla bliže, morali bismo i nju"!

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja